Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
jorgensen-2

Nicolai Jørgensen voor vijf jaar naar Feyenoord

Feyenoord heeft zich per direct versterkt met Nicolai Jørgensen. De Deense international komt over van FC Kopenhagen. De 25-jarige aanvaller tekende, nadat hij ’s ochtends met succes de medische keuring doorstond, vrijdagmiddag een contract in De Kuip voor vijf seizoenen, tot medio 2021. Jørgensen gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 9.

Feyenoords technisch directeur Martin van Geel is blij met het vastleggen van Jørgensen. ‘Hij is een balvaardige en tegelijk fysiek sterke aanvaller, die niet alleen scorend vermogen heeft, maar ook de kwaliteiten om de ploeg beter de laten voetballen. We volgen Nicolai al langere tijd en zijn ervan overtuigd dat hij een echte versterking voor ons is.’

Jørgensen stond in de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs. Van Geel: ‘Maar hij kiest er heel bewust voor om zich in de Nederlandse competitie bij Feyenoord verder te ontwikkelen en gaat bij ons de concurrentie aan om de spitspositie.’

Jørgensen speelde de afgelopen vier seizoenen voor FC Kopenhagen. Eerder kwam hij uit voor 1. FC Kaiserslautern (Dui), Bayer Leverkusen (Dui) en AB (Den). Bij FC Kopenhagen had hij nog een contract voor een jaar.

De 1.90 m. lange Jørgensen scoorde in het afgelopen seizoen vijftien keer in 31 competitiewedstrijden en gaf zeven assists. Met zijn club won hij 2015-2016 zowel de landstitel als het Deense bekertoernooi. Ook in 2015 won Jørgensen met FC Kopenhagen de Deense beker, nadat de aanvaller in 2013 al landskampioen was geworden met zijn ploeg.

In de afgelopen vier seizoenen kwam Jørgensen voor FC Kopenhagen in meer dan 25 Europese wedstrijden (Champions League en Europa League) in actie. Hij speelde tot dusver zestien interlands voor Denemarken, waarin hij drie doelpunten maakte. Eerder kwam Jørgensen uit voor diverse nationale jeugdselecties.