rick%20karsdorp-1

Nederlaag voor basisspeler Karsdorp in tweede interland

Het Nederlands elftal heeft de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk maandagavond met 0-1 verloren. Rick Karsdorp speelde, net als afgelopen vrijdag tijdens zijn interlanddebuut tegen Wit-Rusland, negentig minuten mee.

De rechtsback van Feyenoord speelde opnieuw een goede wedstrijd, waarin hij bij meerdere Nederlandse aanvallen betrokken was. Oranje creëerde uiteindelijk echter te weinig kansen om de goal van Paul Pogba (een afstandsschot na dertig minuten) ongedaan te kunnen maken.

De andere Feyenoorders – Terence Kongolo en de afgelopen weekend opgeroepen Tonny Vilhena en Jens Toornstra – kwamen niet in actie.

Door de nederlaag zakt Oranje van de eerste naar de derde plaats in groep A van de WK-kwalificatie, met vier punten uit drie duels. De volgende kwalificatie-interland is op zondag 13 november, wanneer de ploeg op bezoek gaat bij Luxemburg. Vier dagen eerder oefent Oranje tegen België.