Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Feyenoorders terug in de klas tijdens Nationale Voorleesdagen

Medewerkers, jeugdspelers en stafleden van Feyenoord zijn vorige week langs zo’n veertig basisscholen gegaan om voor te lezen aan zo’n 2.400 leerlingen van de groepen 1 en 2. Zij deden dit in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2019, die van 23 januari tot en met 1 februari plaatsvonden in heel Nederland. 

De Nationale Voorleesdagen keren jaarlijks terug met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Feyenoorders lezen voor uit de speciaal voor deze dagen ontwikkelde Feyenoord Voorleesboeken.

Naast tientallen medewerkers uit diverse geledingen van de club hebben onder meer jeugdspeler Joey Koorevaar, manager Feyenoord Academy Raymond van Meenen en algemeen directeur Jan de Jong voorgelezen. In totaal werd er tijdens de Nationale Voorleesdagen voorgelezen aan maar liefst 118 groepen 1 en 2 in de gebieden Charlois, Feijenoord, IJsselmonde, Overschie en in Barendrecht.

Feyenoord Partnerscholen
De Nationale Voorleesdagen vinden in Rotterdam plaats op de Feyenoord Partnerscholen. Via de intensieve samenwerking met deze basisscholen probeert Feyenoord positieve invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van kinderen middels het aanbieden van verschillende activiteiten onder en na schooltijd.

De diverse activiteiten voor groep 1 tot en met groep 8 hebben een eigen opbouw en hebben betrekking op sport en spel, gezondheid, talentontwikkeling en educatieve ondersteuning.