Napoli-Feyenoord-29

Napoli verliest kraker en koppositie

Feyenoord is in Groep F van de Champions League gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, Manchester City en SSC Napoli. Feyenoord.nl zet gedurende de groepsfase na elke speelronde de prestaties van de tegenstanders op een rij.

SSC Napoli niet langer ongeslagen in Serie A
In de Serie A is Napoli koploper af. Iets wat Napoli dit seizoen nog niet gebeurde in de competitie, gebeurde vrijdagavond thuis tegen Juventus wel: er werd verloren. Gonzalo Higuaín maakte namens ‘De Oude Dame’ na ruim tien minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1. Internazionale won wel en neemt daardoor de koppositie over van Napoli, dat zakt naar de tweede plaats.

Shakhtar Donetsk blijft op koers
Shakhar Donetsk blijft op koers voor een nieuwe landstitel. De ploeg van trainer Paulo Fonseca was zaterdag met 2-0 te sterk voor Veres, dat voorafgaand aan de wedstrijd op de derde plaats stond in de Oekraïense Premier League. Marlos en Facundo Ferreyra waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Voor Ferreyra was het alweer zijn dertiende competitietreffer van het seizoen en hij blijft daarmee ruim aan kop in het topscorersklassement.

Manchester City wint opnieuw dankzij lange adem
De zegereeks van Manchester City is nog altijd niet ten einde. De ploeg van trainer Pep Guardiola is bezig aan een ijzersterk seizoen, al lijkt het winnen de laatste weken minder gemakkelijk te gaan. Midweeks was er een treffer in de 96ste minuut nodig voor een zege op Southampton. Ook zaterdag stelde de miljoenenploeg tegen West Ham United pas in de slotfase de overwinning veilig en werd opnieuw met 2-1 gewonnen.