Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
OranjeO16PolenWD3

Naoufal Bannis trefzeker voor Nederland Onder 16

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar heeft woensdagavond ongenadig hard uitgehaald tegen de Poolse leeftijdsgenoten. Het team van KNVB-coach Peter van der Veen won op sportpark Overveer in Oegstgeest met maar liefst 7-0.

Voor Onder 16 was het de eerste wedstrijd van het seizoen. Daarin gaf het team direct zijn visitekaartje af. “Bijna iedereen speelde een goede wedstrijd”, was Van der Veen enthousiast over het optreden van zijn ploeg. “We waren dominant. Met name onze tweede helft vond ik erg goed. Voor rust gaven we toch nog een paar kansen weg door foutjes in de opbouw, maar na rust heeft Polen amper kansen gehad.”

Voordeel

Van der Veen werkte vorig seizoen ook al samen met deze lichting jeugdinternationals. Dat hij ze ook bij Onder 16 mag begeleiden heeft volgens de oefenmeester zijn voordelen. “Je kan voortborduren op de weg die we vorig seizoen in zijn geslagen. Voor de spelers is de werkwijze duidelijk, waardoor je sneller stappen kan maken op de training. Tijdens de wedstrijd zag je het terug in ons samenspel. De jongens weten precies wat de afspraken zijn tijdens het aanvallen en verdedigen.”

Onder 16 opereerde in Oegstgeest als een team en door goed samen te werken werden de Polen onder druk gezet. De bezoekers werden gedwongen tot het maken van fouten. De Nederlandse talenten konden daardoor meerdere keren gevaarlijk voor de goal van de Poolse doelman Mikolaj Bieganski opduiken. 

Halverwege al beslist

Door het klassenverschil tussen beide ploegen was de wedstrijd halverwege eigenlijk al beslist. Via Naoufal Bannis, Ryan Gravenberch en Brayen Brobbey stond er toen al een 3-0 stand op het scorebord. Na rust ging Onder 16 rustig door met het maken van doelpunten. Bannis en Sontje Hansen zorgden voor de vierde en vijfde Nederlandse treffer, waarna Brobbey vanaf de strafschopstip het halve dozijn vol maakte.

Het mooiste moment van de middag werd echter tot het laatst bewaard. Op de rand van het zestienmetergebied belandde de bal voor de voeten van Hansen. De aanvaller van Ajax bedacht zich geen moment en nam het leer na een stuit vol op de slof. Hansen zag de bal vervolgens op fraaie wijze strak in de bovenhoek verdwijnen. De zevende treffer van de middag was een passend slotakkoord voor een heerlijke middag voor de Nederlandse talenten. 


De wedstrijd van woensdag tegen Polen vormde de eerste van een tweeluik. Aanstaande vrijdag staan beide landen weer tegenover elkaar op het veld van ASC Oegstgeest. De aftrap wordt om 16.00 uur verricht. 

Statistieken:

Nederland – Polen 7-0 (3-0).

Scoreverloop: 10. Bannis 1-0, 26. Gravenberch 2-0, 27. Brobbey 3-0, 51. Bannis 4-0, 59. Hansen 5-0, 67. Brobbey 6-0 (pen.), 77. Hansen 7-0.

Opstelling Nederland: Raatsie; Cox (54. Taylor), Kasanwirjo (46. Hoever), Maatsen, Salah-Eddine (70. De Waal); Proper(70. Taabouni), Ihattaren (54. Van der Sloot), Gravenberch; Bannis, Brobbey, Hansen.

Bron: KNVB