Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
contract%20Naoufal%20Bannis-1

Naoufal Bannis tekent driejarig profcontract

Naoufal Bannis is vanaf vandaag (donderdag) in het bezit van een profcontract bij Feyenoord. Met de zestienjarige spits uit Feyenoord Onder 17 legt de club een talentvolle speler vast, die in een Business Unit van het stadion zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2021. Eerder vandaag tekende ook Jaron Vicario (Feyenoord Onder 19) al zijn eerste profcontract in De Kuip.

Het was een drukte van belang in de Business Unit waar Bannis door technisch directeur Martin van Geel en hoofd jeugdopleiding Richard Grootscholten was uitgenodigd om de verbintenis te ondertekenen. Behalve zijn ouders had de jeugdspeler nog tal van familieleden en vrienden meegenomen, die niets van het bijzondere moment wilden missen.

Dankbaar
‘Voor mij is dit een fantastische dag’, klonk het kort na de ondertekening vol trots uit de mond van Bannis. ‘Ik ben mijn familie en vrienden heel dankbaar. Ik heb hier heel hard voor gewerkt en ze hebben me altijd gesteund’, zei de jeugdspeler, die in de zomer van 2016 overkwam van de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Visitekaartje
De aanvaller kwam dit seizoen uit in Onder 17, getraind door Melvin Boel. In mei maakte hij ook al zijn minuten in Feyenoord Onder 19, onder meer in de mini-klassieker tegen Ajax O19 waarin hij meteen zijn visitekaartje afgaf door te scoren en een assist te geven.

Droom
Bannis is trots op zijn eerste contract bij Feyenoord, al ziet hij de verbintenis vooral als een stap in de goede richting. ‘Dit contract is een eerste droom die uitkomt. De volgende droom staat alweer klaar: voor het eerste van Feyenoord voetballen. Daar ga ik de komende jaren heel hard aan werken.’

Goede zaak
Volgens Martin van Geel is het voor Feyenoord ‘een hele goede zaak’ dat de club er wederom in is geslaagd een talentvolle speler voor meerdere jaren aan zich te binden. ‘Naoufal is een groot talent van Varkenoord’, zei de technisch directeur. ‘Hij is pas net zestien jaar maar hij onderscheidt zich al echt. Naoufal is een veelzijdige, snelle spits die makkelijk scoort. Dit contract is een erkenning voor zijn kwaliteiten. Hij kan zich nu in alle rust verder door ontwikkelen in Feyenoord Onder 19 volgend seizoen.’