streetleague

Na regen kwam zonneschijn

Dit weekend stonden er alleen drie wedstrijden in de poule van deelgemeente Feijenoord op het programma. Een wedstrijddag die in zeer wisselende weersomstandigheden werd afgewerkt. Het ene moment voetbalden de spelers in een stralend zonnetje, terwijl zij enkele minuten later geplaagd werden door heftige regenbuien.

Het duel tussen FC Real en FC Bloemhof 3073 was er één tussen twee teams die tot dusver al hun competitiewedstrijden in winst wisten om te zetten. Een ware topper dus in de Feijenoord-poule. In de eerste helft wist Bloemhof, mede door twee goals van de dame in het team, een 3-1 voorsprong te pakken. Ook in de tweede helft waren de twee teams goed in evenwicht. In het laatste deel van de wedstrijd leek FC Real over net iets meer kracht te beschikken. Ze wisten de 3-1 achterstand om te buigen naar een 6-10 overwinning.

Net als FC Real en Bloemhof 3073, had ook het team van FC Rotterdam al haar voorgaande wedstrijden in winst weten om te zetten. Voor de rust bleek hun kwaliteit met name uit het schitterende combinatiespel dat zij op de mat legde, wat resulteerde in een 6-2 voorsprong. Met een geweldige wedstrijdmentaliteit wisten de jongens van Afri in de tweede helft nog drie doelpunten te scoren. Ze konden een nederlaag echter niet voorkomen (17-5).

Bijzonder gezellig en sportief ging het er aan toe aan de Persoonshaven, waar de wedstrijd tussen de Feyenoord Bikkels en Bloemhof 010 op het programma stond. De Bikkels speelden een uitstekende wedstrijd en in de rust hadden ze een 13-1 voorsprong. Bloemhof 010 blonk uit door hun fantastische mentaliteit. Ze knokten tot aan de laatste seconde van de wedstrijd voor een goed resultaat, zonder daarbij overtredingen te maken. Mede dankzij deze vechtlust én hun uitstekende keeper bleef de schade nog beperkt tot 31-2. Jullie inzet en enthousiasme is een voorbeeld voor alle teams!

Een compliment verdient de keeper van Bloemhof. Bij afwezigheid van de vaste doelman, verdedigde hij het doel en wist heel wat doelpunten te voorkomen. Een bijzonder compliment willen we ook uitdelen aan de coach en spelers van de Bikkels. Met een keurig schoon veld, heerlijk drinken en een plak cake in de rust, hadden zij hun zaakjes prima geregeld.

Tot slot willen wij alle teambegeleiders vriendelijk verzoeken om discussies met de wedstrijdleiding niet te voeren tijdens de wedstrijd en zeker niet in aanwezigheid van spelers. Tijdens de rust is er uiteraard altijd een mogelijkheid om zaken te bespreken, maar wij beperken dit graag tot de wedstrijdbegeleiders.

Ondanks de soms slechte weersomstandigheden was het weer een erg leuke wedstrijddag. Volgende week (zondag 17 november) is er een compleet programma en mogen