Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-ADO%20Den%20Haag-28

‘MVP’ Berghuis: ‘Dit hadden we even nodig’

Met twee assists en een doelpunt had Steven Berghuis zondag een belangrijk aandeel in de 3-1 overwinning van Feyenoord op ADO Den Haag. Voor de aanvaller waren het doelpunt nummer twaalf en assist nummer vijf en zes, waardoor hij zich nu de meest waardevolle speler van de Eredivisie mag noemen (samen met David Neres van Ajax).

De twaalf goals in één seizoen betekenen bovendien een persoonlijk record voor Berghuis. ‘Het is mooi dat ik dat aantal heb overtroffen. Dat was een persoonlijke doelstelling van mij voor dit seizoen, dus het is mooi meegenomen dat ik dat nu al behaald heb,’ zei de (gedeelde) topscorer van de Eredivisie na afloop van het duel in De Kuip.

‘Dit hadden we wel even nodig,’ aldus Berghuis over de eerste overwinning van 2018. ‘We zijn niet tevreden over hoe we de eerste twee wedstrijden na de winterstop zijn ingegaan, dat was ondermaats. Daar balen we ook met zijn allen van, nog steeds. Iedereen wil keihard werken maar het gaat soms gewoon moeizaam in de wedstrijden. We zijn soms te onrustig aan de bal. Vandaag ook weer, het was geen gemakkelijke overwinning."

Met een fraaie treffer zette Berghuis zijn team zondag op een 2-0 voorsprong. ‘Ik probeer elke wedstrijd te scoren en raakte hem nu goed,’ aldus de aanvaller. ‘Ik wil belangrijk zijn voor Feyenoord, maar het moet beter als team. Om te beginnen woensdag tegen PSV. We gaan er vol voor woensdag, want we willen graag de beker winnen.’

 

M V P ? @stevenberghuis ? 1️⃣2️⃣ goals, 6️⃣ assists! #feyado #Feyenoord

Een bericht gedeeld door Feyenoord Rotterdam (@feyenoord.rotterdam) op