Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
MJ18_banner_kuip_NW

Monster Jam neemt De Kuip in Rotterdam over

Start je motor voor de rit van je leven! Na het succes in 2016 keert Monster Jam® op zaterdag 30 juni terug naar De Kuip in Rotterdam met onvergetelijk entertainment voor het hele gezin. Deze motorsport show vol adrenaline is spectaculairder dan ooit tevoren. De coureurs gaan de strijd met elkaar aan in zowel races om het kampioenschap als in zwaartekracht tartende freestyle wedstrijden en gaan tot het uiterste om te winnen en hun fans te vermaken.

Tien wereldberoemde Monster Jam trucks
Tien van 's werelds meest beroemde Monster Jam trucks, waaronder Monster Jam World Finalskampioenen Grave Digger en Max-D zullen in Rotterdam stunten. Net als bij andere motorsportevenementen werden Monster Jam-shows gedomineerd door mannen, maar vrouwen winnen ook terrein in de Monster Jam-wereld. Candice Jolly is één van hen. Ze is één van de bekendste Monster Jam-drivers maar ze is vooral een moeder die weet hoe ze moet multitasken. Niet alleen zit ze twintig weekenden van het jaar achter het stuur van de truck Monster Mutt Dalmatian, maar Jolly is ook moeder van een 11-jarige zoon Chase, partner van collega Monster Jam Max-D-coureur Neil Elliott, restaurantmanager, go-kartbaan eigenaar en makelaar.

Spectaculaire superstunt
In Frankfurt liet Todd LeDuc het publiek op het puntje van de stoel zitten. Met zijn truck Monster Energy vloog hij over zes andere trucks en evenaarde daarmee het Monster Jam Long Jump Record van Max-D. In Rotterdam zal hij deze spectaculaire super stunt opnieuw proberen uit te voeren.

Wist je dat?

  • Een band van een Monster Jam truck 1.68 meter hoog is. Dat is net zo hoog als een paard!
  • Een Monster Jam truck weegt minimaal 4.500 kilo, dat zijn bijna vijf auto’s bij elkaar.
  • De stoel van een Monster Jam truck zit niet aan de linkerkant zoals in gewone auto’s, maar in het midden.
  • Het duurt 40 uur (een hele werkweek dus!) om de body van de Monster Jam truck te schilderen.
  • Een Monster Jam truck rijdt niet op benzine maar op methanol.
  • Het parcours wordt gemaakt met 4.500 ton modder (300 vrachtwagens vol). Dat is dus 4.500.000 kilo, vergelijkbaar met negen enorme Airbus-vliegtuigen.

Tijdens de Monster Jam Pit Party voorafgaand aan de show heb je de unieke kans om de bestuurders te ontmoeten, handtekeningen te verzamelen, selfies te maken en de Monster Jam trucks van dichtbij te bekijken.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.MonsterJam.nl. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 20,90 en bovendien zijn groeptickets en Family Packs verkrijgbaar.