Fanshop
Fanshop

Mis geen minuut van de Rotterdamse derby

Feyenoord hervat zaterdagavond na twee weken de competitie met een thuiswedstrijd tegen stadgenoot Excelsior. In verband met de verwachte drukte bij de Rotterdamse derby (aanvang 20:45 uur) adviseert Feyenoord alle bezoekers om bijtijds en bij voorkeur met het openbaar vervoer naar het stadion te komen. Ben jij zaterdag ook aanwezig in De Kuip? Lees dan hieronder de belangrijkste (reis)informatie omtrent Feyenoord – Excelsior.

Kom op tijd naar De Kuip!
Feyenoord verwacht voor de stadsderby tegen Excelsior grote drukte in en rondom De Kuip. Houd daarom rekening met extra reistijd en vertrek op tijd, zodat je geen minuut mist van de wedstrijd. De poorten van het stadion gaan om 19:15 uur open (anderhalf uur voor de wedstrijd).

De allerlaatste kaarten
Heb je nog geen kaartje voor de Rotterdamse derby maar wil je er wel graag bij zijn in De Kuip? Kijk voor de allerlaatste kaarten voor Feyenoord – Excelsior op www.feyenoord.nl/ticketshop.

RET
Feyenoord-supporters kunnen drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Pendeltreinen
De NS zet donderdag zowel voor als na de wedstrijd Feyenoord – Excelsior speciale pendeltreinen in tussen station Rotterdam Centraal en station Rotterdam Stadion. Ook maken treinen vanuit Dordrecht een extra stop op Rotterdam Stadion.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je seizoen- of wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Feyenoord Fanshops
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen de Rotterdamse opponent een fraai Feyenoord-artikel scoren? Kom dan langs in de Feyenoord Fanshops bij De Kuip. Beide clubwinkels bij het stadion zijn geopend!

Het laatste nieuws op social media
Niks missen van het laatste nieuws over Feyenoord – Excelsior of wil je extra in de stemming komen voor de derby? Volg alle updates dan ook op social media, via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram.

Denk aan je medesupporters, schuif door
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap plaatsnemen. Om veiligheidsredenen dienen de trappen echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijke verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen of tassen. Denk aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Fouilleren
Bij het betreden van het stadion vindt rondom de toegangspoorten een fouillering plaats. Houd hier rekening mee en kom op tijd naar De Kuip, zodat je geen minuut mist van Feyenoord – Excelsior.

Verscherpt toezicht
Hoewel er geen concrete aanleiding voor is, is er rondom het duel met Excelsior sprake van verscherpt toezicht in en rondom het stadion. Dit was bij de vorige thuiswedstrijden eveneens het geval. Normaal gesproken zullen bezoekers hier geen hinder van ondervinden.

Steun Feyenoord positief!
Feyenoord hoopt zaterdag op een prachtige Rotterdamse derby en rekent hierbij op de positieve steun van het legioen. De club verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren en geen (illegaal) vuurwerk en/of fakkels af te steken.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een succesvolle voetbalavond toe!