Fanshop
Fanshop
1M-volgers_website

Miljoen volgers voor Feyenoord op social media

Een mooie online mijlpaal voor Feyenoord: de club heeft op social media meer dan een miljoen volgers. Met de drie officiële kanalen op Facebook (553.000 volgers), Twitter (315.000 volgers) en Instagram (136.000 volgers) bereikt Feyenoord in totaal meer dan een miljoen mensen.

Twitter
Op Twitter doorbrak Feyenoord (@Feyenoord) op 20 juli van dit jaar de grens van 300.000 volgers. Deze mijlpaal volgde kort nadat Feyenoord dankzij de Open Dag (17 juli, #OpenDag) en de 108ste verjaardag van de club (19 juli, #Feyenoord108) tweemaal in drie dagen urenlang trending topic was geweest in Nederland. Inmiddels heeft het officiële Twitter-account van de club, te bereiken via www.twitter.com/feyenoord, bijna 316.000 volgers.

Facebook
Eerder dit jaar bereikte Feyenoord (Feyenoord Rotterdam) al een mijlpaal op Facebook, waar begin maart de grens van 500.000 pagina-likes werd gepasseerd. Dit betekent dat Feyenoord op Facebook wordt gevolgd door meer dan een half miljoen supporters. De groei van de officiële pagina van Feyenoord op Facebook, te bereiken via www.facebook.com/feyenoord, gaat gestaag verder. Inmiddels staat de teller op ruim 553.000 volgers.

Instagram
Dat Feyenoord de grens van een miljoen online volgers is gepasseerd, is niet los te zien van de groeiende populariteit van het Instagram-account (@feyenoord.rotterdam). De club heeft op Instagram 136.000 volgers, zo’n twaalfduizend meer dan vorige maand. Het is bovendien pas iets meer dan drie maanden geleden dat de grens van 100.000 volgers werd gepasseerd.

Instagram Story
Naast het kijkje achter de schermen dat Feyenoord via Instagram biedt, kom je dankzij Instagram Story, een nieuwe functionaliteit op het kanaal, nóg dichter bij de spelers. De updates (foto’s en korte filmpjes) die op ‘het verhaal’ verschijnen, blijven 24 uur zichtbaar. Daarmee is Instagram Story een ideale functionaliteit om ’s avonds of een dag later het verhaal van een wedstrijddag nog eens rustig terug te kijken. Volg Feyenoord ook op Instagram via www.instagram.com/feyenoord.rotterdam