Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Mijlpaal Berghuis: 50 Eredivisiegoals voor Feyenoord

De tweede goal van Steven Berghuis zondag tegen PEC Zwolle had voor de aanvoerder een bijzonder tintje. Het was zijn vijftigste Eredivisiedoelpunt voor Feyenoord.

Zijn eerste? Dat was op 27 augustus 2016, in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Die avond maakte het legioen voor het eerst kennis met de traptechniek van de linkspoot, die de bal op aangeven van Dirk Kuyt stijf in de kruising joeg. Vier seizoenen verder staat de teller dus op vijftig, een indrukwekkend aantal voor een buitenspeler.

Hoe belangrijk Berghuis is voor Feyenoord, onderstreepte hij zondag nog maar eens in Zwolle. De aanvoerder nam de ploeg bij de hand op het moment dat het echt nodig was. Met twee doelpunten en een assist had hij een groot aandeel in de comeback, nadat het team op 2-0 en 3-2 achterstand was gekomen.

Berghuis staat dit seizoen op dertien competitiegoals, nu al een meer dan heel vorig seizoen. Het is een doelpunt minder dan Cyriel Dessers en Bryan Linssen, die momenteel met veertien treffers aan kop gaan op de topscorerslijst van de Eredivisie.

De 16-voudig international toonde zich na afloop trots op zijn mijlpaal, waarna hij eraan toevoegde ‘nog niet klaar te zijn’ in Rotterdam. Een uitspraak die het legioen als muziek in de oren moet klinken, zeker met het oog op de jacht op het halen van Europees voetbal de komende maanden.

  • #pecfey