Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Marcos Senesi vervolgt carrière in Premier League

Marcos Senesi vertrekt naar AFC Bournemouth. De centrale verdediger maakt daarmee de overstap naar de Engelse Premier League. Senesi zat om deze reden afgelopen zondag al niet meer bij de selectie tijdens de met 2-5 gewonnen seizoensopener tegen Vitesse.

‘Afscheid nemen van Feyenoord doet me veel,’ vertelt Senesi. ‘Feyenoord was mijn eerste club in Europa en ik heb mij altijd erg thuis gevoeld in Rotterdam. Ik heb met de club en de supporters een mooie weg afgelegd en indrukwekkende tijden beleefd. Niet in de laatste plaats door onze prestaties in Europa vorig seizoen. Met dat doel ben ik drie jaar geleden ook naar Rotterdam gekomen en ik ben nog altijd heel blij met die keuze. Spelen bij Feyenoord heeft een boost gegeven aan mijn ontwikkeling en mijn leven enorm verrijkt. Ik ben iedereen bij deze club en de trouwe aanhang dan ook heel erg dankbaar.’

Senesi maakte in de zomer van 2019 de overstap van het Argentijnse San Lorenzo naar Feyenoord en tekende, op de laatste dag van de transferwindow, in Rotterdam een contract voor vier seizoenen. De afgelopen jaren was de linker centrale verdediger een vaste waarde. Senesi speelde 116 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij lof oogstte voor zijn solide defensieve kwaliteiten. Ook bewees hij meerdere keren het elftal aanvallend een extra wapen te kunnen geven, getuige een aantal zeer fraaie doelpunten. De ontwikkeling die Senesi bij Feyenoord liet zien leverde hem onlangs een eerste oproep voor de nationale ploeg van Argentinië op.

Marcos Senesi is al de derde speler van Feyenoord die deze zomer de gang naar de Premier League maakt. Eerder vertrokken Tyrell Malacia (Manchester United) en Luis Sinisterra (Leeds United) al naar Engeland.

Feyenoord wenst Marcos Senesi heel veel succes in Engeland.