Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Staf_Marcel_Koning

Marcel Koning volgend seizoen trainer Feyenoord A1

Marcel Koning is met ingang van het seizoen 2015-2016 trainer van Feyenoord A1. Hij wordt daarmee de opvolger van Roy Makaay, die komend seizoen aan de slag gaat als spitsentrainer en analist bij het eerste elftal en Patrick Lodewijks gaat assisteren bij Jong Feyenoord.

‘Dit is voor mij een mooie stap en ik ben zeer vereerd dat ik vanaf volgend seizoen bij het hoogste jeugdelftal van Feyenoord aan de slag ga’, reageert Koning, die bezig is aan zijn tweede seizoen als jeugdtrainer op Varkenoord. Begin deze maand pakte hij met Feyenoord B2 de titel, een prijs die ook in het jaar ervoor al in de wacht werd gesleept.

‘Ik kijk terug op twee heel leuke jaren met B2, zeker omdat we beide seizoenen hebben bekroond met het kampioenschap’, vervolgt Koning, die trots is dat hij werd gevraagd om na dit seizoen Makaay op te volgen bij A1. ‘Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want ik zie deze stap als een mooie uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen als trainer. Als het goed is zie ik komend seizoen een aantal jongens terug die ik vorig seizoen bij B2 in de ploeg had, dat is een leuke bijkomstigheid. Ik kijk uit naar komend seizoen.’