Manu: ‘Dacht heel even dat het sensationeel zou worden’

Niet voor het eerst dit seizoen liet Elvis Manu donderdag De Kuip exploderen op een Europese avond. Op karakteristieke wijze worstelde de aanvaller zich kort na rust langs een aantal verdedigers, om vervolgens de bal ook nog langs de doelman te schieten. Maar waar zijn doelpunten tegen Zorya Luhansk en Standard Luik beslissend waren, bleek zijn gelijkmaker tegen AS Roma uiteindelijk niet voldoende voor Feyenoord (1-2). ‘Ik dacht heel even dat het weer een sensationele avond zou worden’, vertelde Manu na afloop van het duel.

Die hoopvolle gedachte was van korte duur, want razendsnel na de gelijkmaker van Manu sloegen de Italianen opnieuw toe en viel het Europese doek voor Feyenoord. ‘Na de 1-1 hadden we ons even moeten hergroeperen’, wist de aanvaller, die zag hoe de ploeg in haar gretigheid het overzicht even kwijt was. ‘In plaats van even op adem te komen en de stand te koesteren, wilden we misschien te graag naar voren en daar hebben zij optimaal van geprofiteerd. Heel jammer.’

Op het moment dat Manu de bal langs Roma-doelman Skorupski tikte, stond hij pas enkele minuten in het veld. Bovendien moest hij langer wachten op zijn invalbeurt, aangezien het duel korte tijd werd gestaakt door de scheidsrechter. ‘Ik stond natuurlijk te trappelen om in te vallen, al wist ik dat ik niet heel lang kon spelen na mijn blessure van de afgelopen periode. Ik ben blij dat ik nog van waarde kon zijn voor het team, al heeft het uiteindelijk geen resultaat opgeleverd.’

Hoewel de enorme teleurstelling over de uitschakeling uiteraard overheerste, kon Manu met een gevoel van trots terugkijken op het Europese avontuur van Feyenoord dit seizoen. ‘Er zaten voor ons veel mooie momenten tussen. Ook merkten we aan alles dat dit een heel bijzondere avond was. De steun tijdens de laatste training en de sfeer in het stadion vandaag, daar doe je het voor als speler.’