Fanshop
Fanshop

Manu tot 2017 bij Feyenoord

Feyenoord heeft overeenstemming bereikt met Elvis Manu over een nieuw contract tot medio 2017. De 21-jarige aanvaller beschikte in De Kuip nog over een verbintenis tot aan het eind van het huidige seizoen. Manu zal op korte termijn zijn handtekening zetten onder zijn nieuwe contract om het akkoord te bekrachtigen.

Voor Manu was het aan het begin van dit seizoen al een doel om een langer verblijf bij Feyenoord af te dwingen. ‘Voor mij is altijd duidelijk geweest dat ik bij Feyenoord wil blijven en hier wil slagen. Ik denk dat ik mijn contractverlenging de afgelopen maanden zelf heb afgedwongen. Een jaar geleden wist bij wijze van spreken niemand wie ik was. Ik ben blij dat alles nu helemaal achter de rug is en ik me weer helemaal op het voetbal kan concentreren. Deze overeenkomst komt in elk geval op een goed moment, omdat morgen een belangrijke wedstrijd wacht. Dan hoop ik dat deze mooie week nog mooier wordt.’

Ook technisch directeur Martin van Geel is zeer tevreden over de overeenkomst met Manu. ‘Hij is een snelle en sterke aanvaller, die een veelbelovende toekomst voor zich heeft. Elvis is dit seizoen al meerdere keren heel belangrijk voor ons geweest en we hopen dat hij dat de komende jaren nog vele malen opnieuw zal zijn. We zien van beide kanten de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.’

Manu speelt al vrijwel zijn hele leven voor Feyenoord. Nadat hij de jeugdopleiding vanaf D2 had doorlopen, maakte de in Dordrecht geboren aanvaller in februari 2012 zijn officiële debuut in het eerste elftal. Manu kwam in zijn debuutseizoen in vier competitiewedstrijden in actie, voordat hij in het seizoen 2012-2013 werd verhuurd aan Excelsior.

In de tweede helft van het afgelopen seizoen kwam de linksbuiten op huurbasis uit voor SC Cambuur, waar hij tot vijftien wedstrijden in de Eredivisie kwam. Manu keerde afgelopen zomer terug in De Kuip en is sindsdien volwaardig lid van de selectie van trainer Fred Rutten.

Manu kwam tot aan de afgelopen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (hij ontbrak wegens een liesblessure) in alle competitiewedstrijden van dit seizoen in actie. Tevens was hij van grote waarde voor Feyenoord in de Europa League. Zo maakte hij de in slotminuut van de play-off wedstrijd tegen Zorya Luhansk het winnende doelpunt en zorgde hij ook thuis tegen Standard Luik voor de beslissing (2-1). Manu kan donderdag zijn rentree maken voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen HNK Rijeka.