trainingA1-5

Makaay: ‘Dik verdiende overwinning’

Roy Makaay keek woensdag vol trots toe toen zijn spelers op het veld de winst van de beker vierden. Na de 3-4 overwinning op AZ A1 blikte de trainer van Feyenoords hoogste jeugdelftal tevreden terug op de prestatie die zijn ploeg had geleverd in Alkmaar. ‘We hebben dik verdiend gewonnen’, zei Makaay. ‘De eerste helft waren we al beter, maar kregen we mede door slecht uitverdedigen drie doelpunten tegen. Na rust hadden wij de kracht om door te drukken.’

Makaay sprak van een mooie ervaring voor zijn ploeg. ‘Deze overwinning is een mooie manier om het seizoen af te sluiten. Voor de spelers was het mooi dat deze wedstrijd in het stadion van AZ werd gespeeld, al was er waarschijnlijk meer publiek geweest als de wedstrijd later was gespeeld. Het was een voordeel dat de wedstrijd op een heel goed veld gespeeld werd. Als wij een goed veld hebben, spelen we ook goed.’

Voor Makaay zelf was het de tweede keer dat hij als trainer de beker wist te winnen, nadat hij dat eerder ook al als trainer van Feyenoord D1 presteerde. ‘Dit seizoen hebben we met de Super Cup en de beker twee van de drie prijzen gewonnen’, besloot Makaay. ‘Als je het achteraf zo bekijkt, hebben we het niet slecht gedaan.’