Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Maasstad Ziekenhuis wordt ‘Fitter met Feyenoord’

Feyenoord is in samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis met een nieuw traject van ‘Fitter met Feyenoord’ gestart. De komende twaalf weken werken 24 medewerkers en 24 patiënten van het ziekenhuis in De Kuip aan een gezonde en verantwoorde leefstijl.

De club wil de deelnemers samen met het ziekenhuis op weg helpen naar een betere kwaliteit van leven. Daarom worden de deelnemers iedere maandagavond onder begeleiding van professionele trainers van Feyenoord onder handen genomen. ‘Mijn vriend zit trots tegen iedereen te verkondigen dat ik gescout ben door Feyenoord,’ lacht deelneemster Lisa van den Hoek uit Capelle aan den IJssel.

‘Afgemat worden lijkt me lekker’
Lisa (30) onderging kort geleden een gastric bypass, waardoor ze meer dan vijftig kilo is afgevallen. ‘Elke maandag afgemat worden lijkt me best lekker,’ vertelt ze bij de start van het traject. ‘Dat vind ik supertof. Ik ben ook niet iemand die half meedoet, dus ik ga er vol voor!’

Op het programma staan onder andere circuittrainingen en looptrainingen, maar ook workshops over een verantwoorde leefstijl zoals ‘beweegplezier en doelen stellen’, ‘lichaamssamenstelling, voeding en het belang van rust’ en ‘stress- en time management’. Lisa: ‘Ik wil er nog wel negen kilo af en fitter worden, maar ik doe vooral mee om mentaal goede ondersteuning te krijgen, waardoor ik het sporten dat ik nu doe vol kan blijven houden.’

Alle deelnemers van ‘Fitter met Feyenoord’ krijgen twee keer een uitgebreide gezondheidscheck en gebruiken gedurende de komende twaalf weken een activity tracker en een beweegapp voor het meten van hun activiteiten.