Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
maasgebouw

Maasgebouw ondergaat metamorfose

Het Maasgebouw bij De Kuip ondergaat de komende maand een complete metamorfose. Met diverse ingrepen wordt er de komende weken voor gezorgd dat het Maasgebouw veel meer Feyenoord-uitstraling krijgt, met veel aandacht voor de gewonnen hoofdprijzen en de clubiconen. Op die manier wordt het Maasgebouw een herkenbare thuisbasis voor alle supporters en bovendien een veel aantrekkelijkere plek voor externe partijen die congressen, vergaderingen, partijen of andere bijeenkomsten in De Kuip willen organiseren.

Onder meer de entree wordt flink onder handen genomen. Zo komt er een geheel nieuwe welkomstbalie, waar een gastheer of –vrouw de bezoekers welkom heet en kan verwijzen naar de plek in het stadion waar ze moeten zijn. Tegenover de receptie komt een luxe zithoek, met een metersgrote illustratie van de kleedkamer van Feyenoord als achtergrond.

De eerste verdieping wordt niet alleen qua aankleding aangepast, maar ook vindt daar een serieuze verbouwing plaats. Waar de balie van Feyenoord Rondleidingen tot dusver toegankelijk was via een loopbrug, wordt nu de volledige vide dicht gemaakt. Hierdoor ontstaat er een groter vloeroppervlak. Op de eerste verdieping komt bovendien veel ruimte voor levensgrote foto’s. Onder meer alle kampioenselftallen van Feyenoord uit de historie krijgen een eigen plek, terwijl op de liftschaft grote actiefoto’s van Feyenoorders uit de huidige selectie te zien zullen zijn.

Evenals in de huidige situatie blijft de tweede verdieping toegang geven tot in totaal zeven zalen, die zijn vernoemd naar clubiconen zoals Coen Moulijn, Jan Linssen, Ernst Happel en Cor Kieboom. Al deze naamgevers zullen een prominente plaats krijgen in hun ‘eigen’ zaal, onder meer met een grote foto op de scheidingswanden.

Maandag 9 december wordt er gestart met het verbouwen van de receptiebalie op de begane grond van het Maasgebouw. De werkzaamheden zullen maandag en dinsdag de gehele dag in beslag nemen, met een eventuele uitloop naar woensdag 11 december. Tijdens deze werkzaamheden zal er een tijdelijke balie worden geplaatst naast de bestaande balie op de begane grond. De ingangen in het Maasgebouw zijn gewoon toegankelijk evenals de (rol)trappen.

Feyenoord en De Kuip streven ernaar om verdere alle ingrepen zoveel als mogelijk in de weekenden (niet op wedstrijddagen) te laten plaatsvinden, waardoor supporters zo min mogelijk hinder zullen ondervinden. Club en stadion hopen alle aanpassingen aan het Maasgebouw in januari 2014 helemaal gereed te hebben.

Meer informatie over de metamorfose van het Maasgebouw is te lezen in het nieuwe Feyenoord Magazine, dat vorige week is verschenen.