Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Lutsharel Geertruida is Eredivisie Speler van de Maand O21

Lutsharel Geertruida (20) heeft na de eerste maand van het Eredivisieseizoen 2020-2021 een mooie prijs in ontvangst genomen. De Feyenoord-verdediger werd na de eerste drie competitiewedstrijden namelijk uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand O21.

De Speler van de Maand-verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en Opta Sports en de winnaars worden objectief op basis van meer dan zestig verschillende statistieken gekozen. Dat maakte deze prijs extra bijzonder voor Geertruida, die in september niet alleen als rechtsback maar ook als centrale verdediger speelde.

‘Het zijn mooie stats,’ moest de talentvolle verdediger bekennen, toen hij werd geconfronteerd met de cijfers van zijn gewonnen duels (16), geslaagde tackles (6) en zijn passnauwkeurigheid (93%). ‘Maar het kan natuurlijk altijd beter. Deze prijs motiveert me alleen maar om mijn stats van afgelopen maand te overtreffen.’

Zijn rol in het centrum bevalt hem goed. ‘Ik denk dat ik in de as van het veld, als centrumverdediger óf als nummer 6, het beste tot mijn recht kom,’ aldus Geertruida. ‘Maar als rechtsback heb ik tot nu toe ook veel minuten kunnen maken en mezelf kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk is het aan de trainer om te bepalen waar hij me opstelt. Ik ga altijd het veld in met het idee dat ik mijn tegenstander de baas moet zijn. Dit seizoen komt het er steeds meer uit. Mooi dat de statistieken dat nu ook laten zien.’

Geertruida eindigde op de derde plaats in de verkiezing van de officiële Eredivisie-maandprijs voor de Speler van de Maand. Daarin bleven Clint Leemans (PEC Zwolle) en Riecheldy Bazoer (Vitesse) hem nipt voor. In de verkiezing voor spelers die bij de start van dit seizoen jonger dan 21 jaar waren, bleef hij Antony (Ajax) en Cody Gakpo (PSV) op zijn beurt juist voor.