Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord treft FC Porto, Young Boys en Rangers FC

Feyenoord neemt het in de groepsfase van de Europa League op tegen FC Porto, BSC Young Boys en Rangers FC. De Rotterdammers werden vrijdagmiddag tijdens de loting in Monaco gekoppeld aan deze drie tegenstanders en zijn ingedeeld in poule G. De eerste groepswedstrijd wordt gespeeld op donderdag 19 september aanstaande.

Met FC Porto treft Feyenoord een grootmacht uit het Portugese voetbal. Afgelopen seizoen eindigde FC Porto als tweede in de eigen competitie. 'Os Dragões' wist in 2011 nog de Europa League te winnen. Oud-international Sergio Conceicao is de huidige trainer van het elftal.

BSC Young Boys is de regerend Zwitsers kampioen. Young Boys speelt haar thuiswedstrijden in het Stade de Suisse in Bern, dat plaats biedt aan 32.000 supporters.

Rangers FC uit Schotland wordt getraind door Liverpool-legende Steven Gerrard. In 2002 versloeg Feyenoord de Schotse opponent in de achtste finale van de UEFA Cup. Ook speelde Giovanni van Bronckhorst enkele seizoenen (1998 tot 2001) in Glasgow.

De data voor de zes speelronden van de groepsfase van de Europa League vind je hieronder. De finale wordt op woensdag 27 mei 2020 gespeeld in het Poolse Gdansk. Zodra het speelschema voor de groepsfase bekend wordt gemaakt, zal dat via deze website worden gecommuniceerd.

Speelronde 1    Donderdag 19 september
Speelronde 2    Donderdag 3 oktober
Speelronde 3    Donderdag 24 oktober
Speelronde 4    Donderdag 7 november
Speelronde 5    Donderdag 28 november
Speelronde 6    Donderdag 12 december

Informatie over de kaartverkoop volgt zodra beschikbaar via de officiële clubkanalen.