Feyenoord 1

Liveblog | Dessers beslist stadsderby in ‘dying seconds’

Feyenoord heeft zich de sterkste getoond in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam. Pas in de tweede minuut van de blessuretijd zette de club uit Zuid de Kasteelheren uit West aan de kant. Cyriel Dessers besliste de wedstrijd zondagmiddag: 0-1.

Klik hier om alles nog eens rustig terug te lezen in het liveblog.

Meer dan negentig minuten lang slaagde Sparta in het plannetje van trainer en oud-Feyenoorder Henk Fraser. Met een 5-3-2-formatie, waarbij de drie middenvelders kort voor de verdediging speelden, maakte de thuisploeg het Feyenoord knap lastig. Er was voor het team van trainer Arne Slot geen doorkomen aan.

Kansen voor spitsen
De kansen waren spaarzaam voor de bezoekers, zoals ook de gevaarlijke uitvallen van Sparta op één hand te tellen waren. Invaller Cyriel Dessers moest eraan te pas komen om de drie punten veilig te stellen. De spits had Bryan Linssen een enorme kans zien missen en deed dat als diens vervanger niet veel later ook. Waar Linssen op de doelman stuitte, miste Dessers de voorzet van Luis Sinisterra volledig.

In de 92ste minuut was het wel raak voor de Nigeriaans-Belgische aanvaller. Orkun Kökcü vond hem met een hoekschop en Dessers schoot beheerst binnen met rechts. Het feestje vierde hij met het team en het bomvolle uitvak, dat uitzinnig was van vreugde door de late treffer in de stadsderby.