Feyenoord 1

Hattrick Sinisterra op spectaculaire avond

Een bij vlagen swingend Feyenoord heeft donderdagavond een grote stap gezet richting de groepsfase van de Europa Conference League. In een sfeervolle Kuip werd het Zweedse IF Elfsborg in de heenwedstrijd met liefst 5-0 verslagen. Luis Sinisterra was met drie doelpunten de grote man.

Alle beelden en updates (terug)zien? Klik hier voor ons liveblog.

Na het openingsdoelpunt van de Colombiaan halverwege de eerste helft zag het legioen tot aan de rust een ontketend Feyenoord. Met vloeiend aanvalsspel liep het team van trainer Arne Slot uit naar een 3-0 voorsprong, die allerminst geflatteerd te noemen was. Veelzeggend was de staande ovatie die het elftal kreeg na de eerste 45 minuten.

Hoewel er met 3-0 al sprake was van een uitstekende uitgangspositie voor de return, nam Feyenoord zeker geen gas terug. Sinisterra completeerde kort na rust zijn hattrick en ook Bryan Linssen deed nog een duit in het zakje; om vervolgens zijn doelpunt wederom te vieren met een soort kippendans. Dat deed de aanvaller vlak voor een uitzinnige menigte op de tribunes, waar met volle teugen werd genoten van de Europese avond.

Enige smetje was de rode kaart voor Justin Bijlow. De doelman kwam tien minuten voor tijd ver uit zijn doel en beging daarbij in de ogen van de scheidsrechter een overtreding op een doorgebroken speler. Met tien man speelde Feyenoord de wedstrijd slordig uit, maar wat na afloop overheerste was de ijzersterke prestatie die de ploeg ervoor had neergezet.

De return in Zweden is volgende week donderdag 26 augustus om 19:00 uur.