Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-dordrecht-6

Lex Immers definitief naar Cardiff City

Lex Immers zet zijn carrière definitief voort bij Cardiff City. Feyenoord en de Britse club hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de 29-jarige middenvelder, die al sinds januari op huurbasis speelt voor de in het Championship als nummer acht geëindigde ploeg.

‘We gunnen Lex deze overgang zeer’, zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘Bij Feyenoord hebben we hem de afgelopen jaren leren kennen als een echte prof, een teamspeler bovendien. Hij heeft het geweldig naar zijn zin bij Cardiff en heeft het daar de afgelopen maanden goed gedaan. Het is fijn voor Lex dat hij zich nu definitief in Wales kan settelen en zijn carrière in het Engelse voetbal kan voortzetten.’

Immers tekent bij Cardiff City een contract tot de zomer van 2018, met een optie voor een extra seizoen. De middenvelder speelde de afgelopen maanden op huurbasis al vijftien competitiewedstrijden voor de club uit Wales. In die duels trof hij vijf keer doel.

Immers begon vorige zomer aan zijn vierde seizoen in De Kuip, nadat hij medio 2012 de overstap maakte van ADO Den Haag naar Feyenoord. De middenvelder speelde afgelopen januari tegen PSV als invaller zijn honderdste competitiewedstrijd in Feyenoord-shirt. In die duels scoorde hij in totaal 31 keer. Immers had in Rotterdam nog een contract tot de zomer van 2017.