Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Lekker Fitter! met Feyenoord van start

Feyenoord gaat zich samen met verschillende partners met een nieuw project inzetten voor een groep kinderen die samen met hun ouders een extra stimulans nodig hebben om te komen tot een sportieve en gezonde leefstijl. In ‘Lekker Fitter! met Feyenoord’ worden de kinderen gecoacht door professionals om een verantwoorde leefstijl te ontwikkelen, daarbij uiteraard gestimuleerd door de kracht en uitstraling van Feyenoord.

Woensdag werd het startschot gegeven voor de pilot van Lekker Fitter! met Feyenoord met een bijeenkomst in De Kuip. Mitchell Te Vrede en Erwin Mulder waren hierbij aanwezig om te vertellen over een gezonde leefstijl. ‘Als je goed wilt presteren, is het belangrijk om te letten op je voeding en voldoende te slapen’, zei Te Vrede in de perszaal van het stadion. Mulder vulde hem aan: ‘Op een lege maag kun je niet veel doen, daarom is het belangrijk om ’s ochtends goed te ontbijten en ’s middags gezond te lunchen.’

De tips van de spelers zullen voor de deelnemers aan het project goed van pas komen, want zij gaan tien weken lang leven als een profvoetballer. Om die reden tekenden ze woensdag eerst een contract, waarin staat vastgelegd wat er allemaal van hen wordt verwacht. Ook ondergingen de kinderen net als profvoetballers een medische test, terwijl ze bovendien samen met hun ouders of begeleiders hun persoonlijke doelen op papier zetten.

De kinderen zullen binnen Lekker Fitter! met Feyenoord,  dat mede mogelijk wordt gemaakt door Lekker Fit!, Centrum Gezond Gewicht, Fysiotherapie IJsselmonde, Bureau Frontlijn en Het Sportkompas, in tien weken tijd werken aan die individuele doelen. Hierbij krijgen ze hulp van hun ouders, Lekker Fit!-leerkrachten, diëtisten en pedagogen.

In de komende weken staat er voor de deelnemers aan het project onder meer een ouder-kind voetbaltoernooi op het programma, terwijl ze ook een workshop zullen volgen over gezonde voeding.