Fanshop
Fanshop
Vitesse-Feyenoord-09

Het Legioen roept Jørgensen uit tot Speler van de Maand april

Nicolai Jørgensen is door de leden van Het Legioen voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Speler van de Maand. De Feyenoord-spits kreeg 31 procent van de stemmen en liet daarmee Jens Toornstra (25%) en Karim El Ahmadi (17%) achter zich.

Jørgensen miste vanwege een blessure een groot deel van de eerste drie duels in de maand april (Ajax-uit, Go Ahead Eagles-thuis en PEC Zwolle-uit). Later in de maand was hij echter van grote waarde in de wedstrijden tegen FC Utrecht (assist bij de 1-0 van Toornstra) en Vitesse, waarin hij beide Rotterdamse goals voor zijn rekening nam.

Leden van Het Legioen kunnen maandelijks hun Speler van de Maand kiezen. Zij kunnen elke maand twaalf Legioenpunten verdelen onder hun drie favoriete Feyenoord-spelers. De speler die de meeste Legioen-punten krijgt toebedeeld, ontvangt de prijs ‘Legioen Speler van de Maand’. Onder alle Legioen-leden die hebben gestemd, worden drie gesigneerde shirts van de Speler van de Maand verloot.

De opgetelde punten wijzen aan het eind van het seizoen uit welke Feyenoorder zich ‘Legioen Speler van het Seizoen’ mag noemen. Hij ontvangt de bijbehorende prijs uit handen van een lid van Het Legioen. Momenteel is de strijd om deze eretitel een nek-aan-nekrace tussen Jørgensen en Toornstra. Meer informatie over de ‘Speler van de Maand’ verkiezing vind je hier