Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
pathe13

Legioen-leden groeien uit tot ‘fanatiekste biosscooppubliek ooit’

Feyenoord kreeg zondag niet alleen massale steun in het Abe Lenstra Stadion, ook in Rotterdam werd uiteraard fanatiek meegeleefd. Onder meer door 180 leden van Het Legioen, die de wedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord (1-2) op een bijzondere plek bekeken: in de bioscoop.

Zitten en stil zijn, dat is normaal gespreken het gewenste gedrag in een bioscoop. Voor de 180 Legioen-leden die zondagmiddag een zaal in Pathé De Kuip vulden, golden echter heel andere regels. De gelukkige prijswinnaars van een actie van Het Legioen (waarvoor in totaal ruim duizend mensen zich aanmeldden) mochten naar hartenlust opstaan wanneer het spannend werd, zingen om de spelers aan te moedigen en juichen na een doelpunt.

Hierbij werden zij aangemoedigd door spreekstalmeester Peter Houtman, die na zijn voorbeschouwing op het duel al samen met de supporters het ‘Hand in hand’ inzette. Daarbij hielden de Feyenoorders vrijwel allemaal de sjaal boven hun hoofd, die ze bij binnenkomst op hun stoel hadden gevonden. Daar stond voor iedere supporter bovendien een bak popcorn en iets te drinken klaar.

Nadat de eerste helft voornamelijk in stilte werd beleefd, veranderde de bioscoopzaal na rust steeds meer in een soort mini-Kuip. De goals van Nicolai Jorgensen en Tonny Vilhena én de daaruit voortvloeiende 1-2 overwinning werden met luid gejuich ontvangen, waarmee de Legioen-leden uitgroeiden tot ‘het fanatiekste bioscooppubliek ooit’.

Sluit je aan bij Het Legioen
Wil jij ook kans maken op deelname aan exclusieve activiteiten en evenementen? Sluit je aan bij Het Legioen via www.hetlegioen.nl