Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
_OD_1045

Legioen-leden dragen nieuwe uitshirt met trots

Van twee vrienden die om drie uur vannacht vertrokken uit Maastricht tot een vader en een zoon die om vier uur uit het Friese Bolsward waren weggereden. Uit het hele land waren leden van Het Legioen zaterdag in alle vroegte naar De Kuip gekomen om een bijdrage te leveren aan de presentatie van het nieuwe uittenue.

In totaal meldden ruim zeshonderd supporters zich om zes uur bij De Kuip, nog onwetend van wat ze zouden gaan doen. Ze hadden zich de afgelopen weken opgegeven om mee te doen aan een wereldrecordpoging, maar daarbij werd niet verteld wat deze poging precies inhield.

Spectaculaire onthulling
Nadat iedereen was gearriveerd, onthulde spreekstalmeester Peter Houtman het geheim: de supporters zouden onderdeel uitmaken van de grootste onthulling van een voetbalshirt ooit. Dat deden ze uiteindelijk op spectaculaire wijze op het veld van De Kuip, waar ze allemaal een grote vierkante plaat in hun handen kregen. Op aanwijzing van Houtman hielden ze de plaat allemaal tegelijk de lucht in, waarmee ze gezamenlijk de beeltenis van het blauwe uitshirt vormden.

Dat de sfeer er ondanks het vroege tijdstip goed in zat, bleek wel toen Houtman de supporters vroeg om het clublied in te zetten. Nog geen seconde later klonk het ‘Hand in hand’ al door de verder lege Kuip, waar het zonnetje langzaam begon door te breken.

Als eerste in bezit van het uitshirt
Toen alle benodigde beelden waren geschoten door de fotograaf en cameraploeg mochten de Legioen-leden als eerste het nieuwe uitshirt bewonderen in de Feyenoord Fanshop. Een groot deel van hen maakte direct van de gelegenheid gebruik om met 20% korting het blauwe tenue aan te schaffen én direct aan te trekken. Toen ze bij de uitgang vervolgens nog een minidress en een sjaal ontvingen, kon de dag helemaal niet meer stuk.

De vraag of de wereldrecordpoging gelukt is, kan pas later beantwoord worden. Feyenoord gaat de recordpoging komende week officieel indienen, waarna over drie maanden duidelijk moet worden of deze geslaagd is. 

Bekijk de mooiste beelden van de lancering van het uitshirt in de fotogalerij. 

Bestel nu!
Ook het nieuwe uittenue scoren? Klik hier om direct naar de Online Feyenoord Fanshop te gaan