Fanshop
Fanshop
verdediging_website

Legioen Cup: de verdedigers

Zestien leden van Het Legioen staan aanstaande zondag (5 juni) tijdens de tweede editie van de Legioen Cup oog in oog met Oud-Feyenoord. Wie zijn de supporters die het tijdens deze bijzondere wedstrijd in De Kuip gaan opnemen tegen hun helden? Feyenoord.nl stelt de selectie in aanloop naar de Legioen Cup aan je voor. Vandaag deel I: de (doel)verdedigers.

Edwin Verspuij, Bram de Putter, Danny Sier, Stephan Sisal, Arwout de Jongh en Maartje van Loon. Dat zijn de namen van de supporters die zondag als verdediger moeten proberen om de sterke aanvallers van Oud-Feyenoord af te stoppen. Mocht dat niet lukken, dan is er altijd nog Dennis Bleijenberg, die een plek als doelman wist te verwerven in de selectie van Het Legioen.

Handbalkeeper
Voor de 28-jarige Bleijenberg, in het dagelijks leven accountmanager bij een uitzendbureau, wordt het even omschakelen, vertelt hij. ‘In mijn jeugd heb ik altijd gekeept bij een voetbalteam, maar inmiddels ben ik al jaren handbalkeeper.’ Hij neemt zijn taak als doelman van Het Legioen uiterst serieus. ‘Sinds ik weet dat ik geselecteerd ben, heb ik al een paar keer op het voetbalveld getraind. Ik wil geen modderfiguur slaan, die ene keer dat ik in De Kuip tegen mijn jeugdhelden mag voetballen. Gezien de uitslag van vorig jaar (7-9 voor Oud-Feyenoord, red.) betwijfel ik of ik de nul zal houden, maar ik denk dat we wel voor de winst kunnen gaan.’

Vrije trap Van Hooijdonk
Het ultieme moment voor Bleijenberg? Een vrije trap stoppen van voormalig spits Pierre van Hooijdonk, die mogelijk tot de selectie van Oud-Feyenoord zal behoren. ‘Toevallig heb ik pas de hoogtepunten van de UEFA Cupfinale nog eens bekeken. Lehmann (de doelman van tegenstander Borussia Dortmund, red.) werd door Van Hooijdonk twee keer in de rechterbenedenhoek geklopt. Die zal ik dus extra goed in de gaten houden. Mocht ik hem van scoren af houden, dan zou dat prachtig zijn. Heb ik meteen een goed verhaal op verjaardagen van de familie, die voor een groot deel uit Feyenoord-supporters bestaat.’

Gratis toegankelijk
Kom jij aanstaande zondag jouw favorieten aanmoedigen? De wedstrijd om de Legioen Cup, die om 14:00 uur begint, is gratis te bezoeken. Je hebt toegang via het Maasgebouw, dat vanaf 13:00 uur geopend is.