Fanshop
Fanshop
IMG-20170118-WA0009

Leerzame bioscoopmiddag voor deelnemers Feyenoord Street League

Een kleine tweehonderd deelnemers aan de Feyenoord Street League hebben woensdag een leerzame middag gehad. In de grote zaal van bioscoop Pathé De Kuip volgden zij een workshop die als thema had ‘Durf elkaar aan te spreken’.

Het was woensdagmiddag rond vijf uur stil in de bioscoopzaal. Net daarvoor was de film ‘Kappen’ – een verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee – afgelopen en het heftige verhaal had de deelnemers aan de Feyenoord Street League duidelijk geraakt.

Het thema van de film, zinloos geweld, sloot naadloos aan op de discussie die eerder die middag was gevoerd. Wie heeft er wel eens iets gedaan dat niet mag? Doe jij wel eens dingen waar je later spijt van hebt? Durf jij je vrienden aan te spreken, wanneer ze iets doen dat niet goed is? Over dat soort vragen werd in de bioscoopzaal gediscussieerd.

De teambegeleiders van de Street League vertelden de jongens en meisjes dat het juist goed is om elkaar aan te spreken, omdat je zo kunt voorkomen dat vriendjes of vriendinnetjes in de problemen komen. De conclusie: echte vrienden durven elkaar aan te spreken en kunnen dit ook van elkaar accepteren, omdat ze weten dat ze het beste met elkaar voor hebben.

Hierbij werd een parellel getrokken met Feyenoord 1, waarin de spelers elkaar ook nodig hebben om hun doel te bereiken. Het voorbeeld van het kalmeren van een medespeler wanneer hij boos is op de scheidsrechter, was daarin treffend. Dat dit een schorsing zou kunnen kosten, waarmee het team benadeeld wordt, snapten de jonge voetballertjes maar al te goed. Zij zijn zelf actief op de trapveldjes in Rotterdam-Zuid en Ridderkerk en weten dat sportiviteit daar wordt beloond met extra punten.

De lessen die ze geleerd hebben, kunnen de deelnemers aan de Feyenoord Street League de komende weken in praktijk brengen. Dan staan het trainingskamp en het bekertoernooi op het programma, waarna op zondag 5 maart de competitie wordt hervat. In de tussentijd kunnen de teams ook punten verzamelen voor het ‘Geen Woorden Maar Daden’-klassement. Die punten kregen ze door woensdagmiddag de workshop te volgen, maar kunnen ze ook verdienen door buurtbijdragen te organiseren.