Feyenoord O21

Late zege Jong Feyenoord bij rentree Haps en Van Beek

Jong Feyenoord heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Jong NAC Breda, waarin Ridgeciano Haps en Sven van Beek hun eerste minuten sinds lange tijd maakten. Sam Larsson werd in de absolute slotminuut de matchwinner: 1-0.

Voor zowel Haps (eerste duel sinds 10 november 2019) als Van Beek (28 juli 2019) betekende het een terugkeer op het veld na lang blessureleed. Haps begon aan de wedstrijd en was de linksback in de ploeg van trainer Arnold Scholten. Hij was voor rust een van de weinigen die het doel van de Bredanaars onder vuur nam.

Het schot van Haps ging net naast de linkerpaal, waar even daarvoor Ömer Gündüz na een actie van Naoufal Bannis de keeper van Jong NAC Breda tot een redding had gedwongen. Na rust waren er – met naast Van Beek ook Edgar Ié en Sam Larsson als invallers binnen de lijnen – amper wapenfeiten te noteren voor beide doelen.

Daardoor mochten beide ploegen eigenlijk geen aanspraak maken op de zege. Die kwam er in de slotminuut alsnog voor Jong Feyenoord. Naoufal Bannis werd naar de grond getrokken in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Larsson verzilverde de penalty.

Met die goal bezorgde hij Jong Feyenoord de eerste overwinning in de kampioenscompetitie. De eerste twee duels (Roda JC Kerkrade en sc Heerenveen) gingen verloren.

Jong Feyenoord – Jong NAC Breda 1-0
90’ Larsson 1-0

Opstelling Jong Feyenoord: Marsman; Karsdorp (46' Van Beek), Hall, Johnston, Haps (46' Ié); Gündüz, Van der Heijden, Zitman; Huijgen, Bozeník (46' Larsson), Bannis.