Fanshop
Fanshop
fey%20vrouwen

‘Ladies Day’ op Varkenoord

De selectie van Feyenoord wist woensdag tijdens de ochtendtraining een groot aantal damesogen op zich gericht. Onder de toeschouwers langs het trainingsveld op Varkenoord bevonden zich ruim vijftig vrouwelijke Feyenoord-supporters, waarvan een groot deel lid is van een fanpagina exclusief voor vrouwen op Facebook. Zij brachten een door henzelf georganiseerd bezoek aan De Kuip en het trainingscomplex, dat werd afgesloten met een groepsfoto met spelers en staf.

‘Deze meiden en vrouwen komen uit het hele land’, vertelde Jana Timmer, een van de initiatiefnemers van het bezoek van de ‘Feyenoord-vrouwen’. ‘Velen hebben elkaar nog nooit in levende lijve gezien, wat het extra bijzonder maakt dat we hier vandaag samen zijn. Naar mijn weten is zoiets nog niet eerder op deze wijze georganiseerd, maar als het aan ons ligt maken we er een jaarlijkse happening van.’

De groep vrouwelijke supporters had zich ’s ochtends al verzameld op het voorplein van De Kuip, waar een eerste gezamenlijke groepsfoto werd gemaakt. ‘Maar het hoogtepunt was toch de foto met de selectie, ook al waren niet alle spelers aanwezig’, vervolgde Jana. ‘Zij waren hartstikke enthousiast en namen de tijd voor een handtekening of individuele foto. Dat in combinatie met het prachtige weer maakt dit een zeer geslaagde dag, eigenlijk een soort Ladies Day.’

Met haar laatste woorden verwees ze naar de aangenaam aanvoelende voorjaarszon, waarmee de ochtendsessie een zonnig karakter kreeg. Zonder de spelers die afgelopen maandag in actie kwamen met Jong Feyenoord/Excelsior kon trainer Ronald Koeman in totaal beschikken over zestien spelers, die na een positiespel een aantal partijtjes voetvolley tegen elkaar speelden.

De voorbereiding op de aanstaande thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen van zondag wordt donderdag vervolgd. Dan traint de selectie – evenals vrijdag – om 10.30 uur op Varkenoord. De afsluitende training van zaterdag is besloten en daardoor niet toegankelijk voor publiek en pers.