Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
P1090506

Laatste speelronde in de wijken

De laatste reguliere speelronde in de Feyenoord Street League is achter de rug. Onder prachtige weersomstandigheden werkten de teams op zondag 25 mei hun wedstrijden af in de wijken van Rotterdam-Zuid. Ook voor de meegereisde supporters was het goed toeven in de stadions van de thuisspelende teams. Lees hieronder het verslag van de competities in Feijenoord, Charlois en IJsselmonde.
FC Rotterdam ontving FC Bloemhof 3073 en dat duel leek op voorhand een ‘makkie’ te worden voor de thuisploeg. Al snel stonden ze met drie doelpunten verschil voor. Na de rust kwam Bloemhof 3073 heel goed terug, mede dankzij een mooi afstandschot van Mehmet Odabasi. Toen FC Rotterdam goed bleef samen spelen, was er geen houden aan. Deze spannende en goede wedstrijd eindigde onder leiding van een prima fluitende Ricardo in een overwinning van 9-5 voor de thuisploeg. FC Boys speelde thuis tegen het ‘andere Bloemhof’. Bloemhof 010 speelde onder gelegenheidscoach Monique een uitstekende wedstrijd en bleek veel te sterk voor FC Boys: 21-5.
 
In de competitie van Charlois blijft het tot het allerlaatste moment spannend. De teams van FC Kameraden en FC Jeugdveld strijden om de koppositie binnen hun poule. FC Kameraden kon bij winst afstand nemen van FC Jeugdveld, maar verzuimde dit te doen. FC Sportplaza maakte het de Kameraden knap lastig en wist de ploeg op een 3-3 gelijkspel te houden. FC Jeugdveld deed daarentegen goede zaken. Door de te weinig spelers aan de kant van tegenstander FC Barca kon hun wedstrijd helaas niet gespeeld worden. Dit betekende een reglementaire 5-0 overwinning voor Jeugdveld. Verderop op het Nachtegaalplein speelden de heren en dame van Charlois Dreamteam tegen The Panters. Het Dreamteam bood The Panters prima weerstand en ging rusten met een kleine achterstand van 4-7. Mede dankzij een aantal fraaie afstandschoten liep The Panters uit naar een 8-13 eindstand.
 
Ook op de velden van IJsselmonde werd er gespeeld. Koploper Feyenoord League ontving FC Bivri. Het normaal gesproken sportieve team van Feyenoord League liet zich deze wedstrijd kennen. De wedstrijd ontaardde in felle en onsportieve strijd waarin beide teams tegen een gele kaart aanliepen, jammer! Feyenoord League verloor overigens de wedstrijd tegen FC Bivri  met 7-11, maar blijft dankzij de vele buurtbijdragen wel bovenaan staan in de poule van IJsselmonde. Op het veld aan de Pascal begonnen FC Lomba en de Street Boys aan hun laatste wedstrijd. Hekkensluiter Street Boys deed hier goede zaken en wist de competitie af te sluiten met een 3-7 winst, klasse!
Het team van de Bivri Bevers had zich helaas afgemeld wegens een gebrek aan spelers. Hierdoor konden de mannen van FC Allstars zich deze wedstrijd toe-eigenen met een reglementaire overwinning van 5-0.
 
De wedstrijden in de wijken zitten er op maar niet getreurd! Op woensdag 18 juni is de grote Finaledag van de Feyenoord Street League. Jullie worden stipt om 13.15 uur verwacht op het voorplein van Ahoy!