Fey-psv-8

Kuyt: ‘Het was net niet, dat is niet goed genoeg’

Door het verlies in eigen huis tegen PSV (0-2) is Feyenoord zondag het jaar 2016 begonnen zoals het 2015 eindigde: in mineur. Dirk Kuyt noemde de nederlaag tegen de landskampioen onnodig. ‘Zelf gaven we de goals te makkelijk weg, terwijl we de drie, vier goede kansen die we zelf kregen niet hebben benut. Het was vandaag net niet en dat is niet goed genoeg’, somberde de aanvoerder na afloop in De Kuip.

In de eerste helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, dat een licht overwicht had en via Michiel Kramer de beste kans van de eerste 45 minuten kreeg. ‘We zaten goed in de wedstrijd en hadden van PSV eigenlijk weinig te vrezen’, zei Kuyt. ‘Door dat tegendoelpunt kort na rust hielpen we hen in het zadel. PSV kon daardoor op de counter gaan spelen en dat beheersen ze uitstekend. Ze hebben meer volwassenheid getoond dan wij.’

Feyenoord gaf zich na de 0-1 nog niet gewonnen en ging op zoek naar de gelijkmaker, waarbij Kuyt zelf misschien nog de grootste mogelijkheid kreeg. De aanvaller schoot hard in het zijnet. ‘Als team hebben we in die fase vol gas gegeven, ook later met Lex Immers en Anass Achahbar als invallers erbij. Ondanks dat de organisatie van PSV goed stond hebben we nog een aantal kansen gecreëerd, maar die moet je dan wel benutten.’

Gevolg van het verlies tegen PSV is dat de achterstand op de twee bovenste plaatsen verder is opgelopen en Feyenoord vol in de achtervolging moet. Kuyt: ‘Zo kort na de wedstrijd vind ik het lastig daar iets over te zeggen, daarvoor is de teleurstelling te groot. We moeten eerst zelf gaan winnen, te beginnen komende zondag in Alkmaar tegen AZ.’