Roda-fey-7

Kuyt baalt van puntenverlies in Kerkrade

Heel even leek het alsof Feyenoord zondag in het uitduel met Roda JC alsnog met de drie punten aan de haal zou gaan. De blessuretijd liep al, toen Dirk Kuyt een voorzet van Rick Karsdorp tegendraads inkopte en de bal richting de verre kruising stuurde. Tot teleurstelling van alles en iedereen in het Rotterdamse kamp eindigde de bal op het aluminium, waardoor het voetbalgevecht in Kerkrade geen winnaar kreeg (1-1). ‘We hadden hier drie heel belangrijke punten kunnen pakken, daarom ben ik er ziek van dat die kopbal er niet inging’, reageerde Kuyt na afloop in het Parkstad Limburg Stadion.

Met de kans van Kuyt kwam er na dik negentig minuten een einde aan een wedstrijd waarin Feyenoord te weinig aanspraak had gemaakt op de drie punten, zo erkende ook Kuyt. De aanvoerder sprak van een moeizame wedstrijd voor het team. ‘In de tweede helft hebben we er wel alles aan gedaan om het duel alsnog naar ons toe te trekken’, sprak hij. ‘Daar hebben we in de slotfase ook de mogelijkheden voor gehad. Helaas was het vandaag niet genoeg.’

Door de remise in Kerkrade verzuimde Feyenoord de goede resultaten van de laatste weken een passend vervolg te geven. Kuyt: ‘Dat is erg jammer, zeker omdat we vandaag op de goede weg waren. Ons eerste doelpunt kwam bijvoorbeeld voort uit een uitstekende aanval. Dat neemt niet weg dat we onszelf willen en moeten verbeteren, daar zijn we zelfkritisch genoeg voor.’