Fanshop
Fanshop
cupkiek

Kunstenaar op zoek naar 1000 Feyenoord cupfoto’s

Kunstenaar/kunsthistoricus John Blaak is op zoek naar supporters die in 1970 op de foto zijn gegaan met de op 6 mei van dat jaar door Feyenoord veroverde Europa Cup. Kort na de winst van de beker kregen supporters de kans om in een speciaal paviljoen op het Stadhuisplein op de foto te gaan met de cup. Blaak verzamelt deze foto’s voor een expositie in de Kunsthal in Rotterdam.

Na oproepen in onder meer De Oud Rotterdammer, De Havenloods, het AD, Hand in Hand, VI (Voetbal International) en Feyenoord Magazine heeft Blaak inmiddels meer dan 550 van dergelijke foto’s ontvangen. Voor een expositie hoopt de kunstenaar in totaal tot duizend foto’s van supporters met de cup te komen. Deze foto’s zullen van 2 mei t/m 2 juni van dit jaar worden tentoongesteld in de Kunsthal in Rotterdam.

Supporters die beschikken over een dergelijke foto en willen meewerken aan dit project, kunnen een scan van de foto of een bericht sturen naar: John Blaak, Postbus 42621, 3006 DC Rotterdam, of een e-mail naar: jcblaak@xs4all.nl.

In de Kunsthal zullen de originele Polaroidfoto's worden geëxposeerd. De foto’s worden na afloop weer geretourneerd.

Foto: Peter Egge en Dick Campbell