Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
kristallenfilm3

Kristallen Film uitgereikt aan makers supportersfilm

Leonardo Pansier en Brandon Baan hebben woensdagavond van het Nederlands Film Festival de Kristallen Film uitgereikt gekregen. ‘The Other Side Of The Heart Is White’ draagt sinds afgelopen weekend de status van Kristallen Film, nadat de grens van 10.000 bezoekers van de film in de bioscoop werd gepasseerd. De filmmakers namen samen met de hoofdrolspelers uit de veelgeprezen supportersfilm de prijs in ontvangst in Pathé de Kuip, kort voordat een van de vele (uitverkochte) voorstellingen van start ging.

Met de volle zaal, waarin zich onder meer een grote afvaardiging van jeugdtrainers van Feyenoord Academy bevond, op de achtergrond hieven de trotse makers en hoofdrolspelers het glas op het succes. Dat de status van Kristallen Film in zo’n korte tijd (tien dagen) is behaald is extra bijzonder gezien het feit dat de film alleen in Pathé de Kuip draait. 

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.   

Heb jij ‘The Other Side Of The Heart Is White’ nog niet gezien? Bestel dan hier jouw kaarten voor Pathé De Kuip.