Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Fey-pec-1

Kramer vrijgesproken door Commissie van Beroep

Michiel Kramer is vrijgesproken door de Commissie van Beroep van de KNVB, het hoogste rechtsprekende orgaan in het Nederlandse voetbal. Dat heeft de KNVB dinsdag bekend gemaakt. Dat betekent dat de spits niet wordt geschorst naar aanleiding van een incident tijdens De Graafschap – Feyenoord op zondag 4 oktober jl.

De Commissie van Beroep acht het slaan van een tegenstander tijdens De Graafschap – Feyenoord niet bewezen en oordeelt dat er sprake is van duwen. Volgens de beroepscommissie is er wel sprake van ongeoorloofd onsportief gedrag van Kramer, maar is de aanklacht van de aanklager – het slaan van een tegenstander– niet bewezen. Hierdoor wordt Kramer vrijgesproken van de overtreding en is hij de komende wedstrijden gewoon inzetbaar voor Feyenoord.

Naar aanleiding van het incident tijdens de uitwedstrijd van Feyenoord tegen De Graafschap deed de openbare aanklager van de KNVB Kramer en Feyenoord een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing, waarvan een voorwaardelijk. Omdat de club en de spits hiermee niet akkoord ging, kwam de zaak vorige week voor bij de tuchtcommissie van de KNVB. De tuchtcommissie legde Kramer vervolgens een schorsing op van drie wedstrijden, plus één voorwaardelijk. Feyenoord en Kramer gingen in beroep tegen deze straf, waarna de zaak maandagavond werd behandeld bij de Commissie van Beroep.