Utrecht-Fey-07

Kramer in recordboeken met late goal

Michiel Kramer bezorgde Feyenoord zondag niet alleen een punt tegen FC Utrecht, met zijn goal in de 99ste minuut kopte hij zichzelf ook de recordboeken in. Nooit eerder werd er in een Eredivisiewedstrijd namelijk zo laat gescoord. Het vorige record stond op naam van Janusz Kowalik, die in 1970 namens Sparta in de 98ste minuut scoorde tegen Holland Sport.

Dat Kramer zo laat in de wedstrijd de 3-3 kon maken, had te maken met de blessure van Robbin Ruiter. De doelman van FC Utrecht kwam verkeerd neer na het vangen van een bal, waarbij hij – zo bleek na onderzoek in het ziekenhuis – een hersenschudding en een sleutelbeenbreuk opliep. Daardoor lag het spel in Stadion Galgenwaard lang stil.

Het was niet de eerste keer dat Kramer dit seizoen scoorde in blessuretijd. Uit bij N.E.C. bezorgde hij Feyenoord met een goal in de 91ste minuut een 1-2 overwinning. ‘Toen was de vreugde groter, omdat het de winnende goal was,’ zei Kramer zondag na afloop. ‘Nu levert mijn doelpunt slechts een puntje op, al moeten we daar uiteindelijk blij mee zijn.’