fey-az-35

Kramer: ‘Kijk uit naar mijn eerste finale’

Met een schorre stem stond Michiel Kramer donderdagavond in de mixed zone van De Kuip de media te woord. Zo’n half uur daarvoor had de spits zijn stembanden eens flink getest, nadat hij de 2-1 had gemaakt in de halve finale tegen AZ. Zijn treffer in de 78ste minuut bleek cruciaal voor Feyenoord, dat de Alkmaarders met 3-1 versloeg en zich zo plaatste voor de finale van het bekertoernooi. ‘Dit is waar je het voor doet’, jubelde Kramer na afloop.

Nadat de spits het doelpunt had gevierd met zijn ploeggenoten en het uitzinnige legioen, haastte hij zich naar de reservebank. ‘Vooraf had ik met Jan-Arie (Van der Heijden, red.) afgesproken dat ik naar hem toe zou komen als ik zou scoren’, legde Kramer uit. ‘Hij is vandaag jarig en bovendien een heel goede gozer. Ik ben blij dat ik ook hem kon betrekken in de vreugde.’

Niet veel later was de vreugde nog groter in het stadion, waar na het laatste fluitsignaal veel ontlading loskwam bij spelers en supporters. ‘We hebben een moeilijke periode achter de rug, maar zijn altijd vertrouwen blijven houden in elkaar’, zei Kramer. ‘Het begint met keihard werken en dat hebben we steeds gedaan.’

Behalve veel werklust vertoonde Feyenoord in de eerste helft ook uitstekend veldspel tegen AZ, dat blij mocht zijn dat het bij rust slechts 1-0 was. ‘We waren heer en meester’, vond ook Kramer. ‘Helaas scoorden we maar één keer en kregen we in de tweede helft direct de gelijkmaker om de oren. Daarna hadden we het lastig, maar met het publiek erachter hebben we ons terug geknokt in de wedstrijd. Op basis van passie en strijd hebben we deze wedstrijd gewonnen en staan we in de finale. Het wordt mijn eerste als speler, dus ik kijk er heel erg naar uit.’