Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Korps mariniers op bezoek bij de FeyenoordAcademy

Afgelopen maandag bracht het Korps Mariniers een bezoek aan de jeugdopleiding van Feyenoord. In een presentatie met betrekking tot de klim-expeditie Manaslu vertelde Kapitein Bouwmeester, tevens expeditieleider, een inspirerend verhaal over het bereiken van de top, in dit geval het Himalayagebergte in Nepal.

De mariniers trainden hiervoor specifieke vaardigheden om onder extreme omstandigheden, niet zonder gevaar, op extreme hoogte zo goed mogelijk als team te kunnen presteren.

Kapitein Bouwmeester sprak over de intensieve samenwerking binnen het team dat de 8.163 meter hoge Manaslu heeft beklommen. Er werd ook gesproken over de voorbereidingen op deze zware expeditie en het bereiken van de top. Daarnaast kwamen de volgende facetten ook aan bod: stellen van doelen, leiderschap en teambuilding.

De presentatie gaf een goed beeld van optimale prestaties in een topsport omgeving, van zowel defensie als bij de jeugdopleiding van Feyenoord. De medewerkers (trainers, stafmedewerkers, coördinatoren) waren zichtbaar onder de indruk van de presentatie. 

Namens de Feyenoord Academy danken wij het Korps Mariniers en in het bijzonder Kapitein Bouwmeester voor de interessante lezing.