Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan De Kuip

Koning Willem-Alexander heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan De Kuip. Het bezoek stond in het teken van de coronamaatregelen en de gevolgen hiervan voor het stadion als voetbal- en evenementenlocatie.

Bij hoge uitzondering mocht de koning – zichtbaar vereerd – voet zetten op het zonovergoten, heilige gras van De Kuip, iets wat op doordeweekse dagen normaliter alleen toegestaan is voor het grasteam. Kort daarvoor had grasmeester Erwin Beltman namens het team toegelicht in welke mate hun werk in deze tijden doorgaat, bij gebrek aan wedstrijden en andere evenementen in het stadion.

Waar vorig jaar rond deze tijd in De Kuip nog honderdduizenden bezoekers uit hun dak gingen tijdens de concerten van Marco Borsato en Rammstein, is het nu al maanden stil in het stadion. Sabine Koogje–van der Ende (Manager Events van De Kuip) vertelde welke impact het wegvallen van evenementen heeft en wat het betekent om met slechts 30 personen bijeenkomsten te mogen doen.

Van het veld ging de koning naar de kleedkamer, waar hij plaatsnam tussen Mark Koevermans en Steven Berghuis in. De algemeen directeur en de aanvoerder deelden een aantal details in zake de financiële en sportieve gevolgen van de coronacrisis voor Feyenoord. ‘Gelukkig krijgen we veel steun van de supporters, wat we onder meer terugzien in de seizoenkaartverkoop,’ zei Koevermans. ‘We snakken ernaar weer te mogen voetballen,’ vulde Berghuis aan, waarna de topscorer de koning namens de club een Feyenoord-shirt met alle handtekeningen van de spelers cadeau deed.

Dat Feyenoord en met name De Kuip veel meer zijn dan alleen voetbal, werd de koning ook duidelijk in de overige stops die hij maakte tijdens zijn bezoek aan het stadion. Zo kwam de vorst langs in de Brasserie, het Feyenoord Museum en de Feyenoord Campus, ruimtes die als gevolg van de sluiting van onder meer horeca en scholen een periode dicht waren en nu geleidelijk en in aangepaste vorm weer opstarten.

Aan het begin van het bezoek hadden Jan van Merwijk en Carl Berg namens de directie van het stadion al uitvoerig uit de doeken gedaan welke impact de coronamaatregelen hebben op de exploitatie van het stadion als voetbal- en evenementenlocatie.

Na een tour van zo’n anderhalf uur langs de diverse werkvelden van het stadion kwam het werkbezoek ten einde. Naast het shirt met handtekeningen overhandigde ook Van Merwijk bij vertrek nog een cadeau aan de koning, als dank voor zijn komst naar De Kuip.