Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
cambuur-fey-2

Kongolo terug bij Nederlands elftal

Terence Kongolo is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, voor de aanstaande EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije. Oranje speelt op donderdag 3 september eerst een thuiswedstrijd tegen IJsland, om drie dagen later in Konya aan te treden tegen de Turken. De voorbereiding op de komende twee interlands gaan aanstaande maandag van start. Kongolo speelde tot dusver twee wedstrijden voor het Nederlands elftal.

Kenneth Vermeer, die ook tot de voorselectie behoorde van bondscoach Danny Blind, heeft geen uitnodiging ontvangen voor de komende duels. In de selectie is wel plaats voor oud-Feyenoorders Jeffrey Bruma (PSV), Bruno Martins Indi (FC Porto), Robin van Persie (Fenerbahçe), Stefan de Vrij (Lazio Roma) en Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Arjen Robben is door Blind benoemd tot nieuwe aanvoerder van Oranje. Robin van Persie wordt vice-aanvoerder. 

Jong Oranje

Sven van Beek, Rick Karsdorp en Tonny Vilhena zijn door KNVB-coach Fred Grim opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Jong Cyprus en Jong Turkije. Het hoogste nationale jeugdelftal speelt op vrijdag 4 september eerst een thuiswedstrijd tegen de Cyprioten en treedt vier dagen later in Istanbul aan tegen de Turkse leeftijdsgenoten. Bij die laatste tegenstander treffen zij ploeggenoot Bilal Basaçıkoglu.