Fanshop
Fanshop

Kongolo genomineerd als sporttalent Rotterdam-Rijnmond

Terence Kongolo is genomineerd als Sporttalent 2014 bij de Sportawards Rotterdam-Rijnmond. De twintigjarige verdediger, die een vaste waarde is in de ploeg van trainer Fred Rutten en afgelopen zomer deel uitmaakte van de WK-selectie van het Nederlands elftal, strijdt samen met de eveneens genomineerde roeister Marieke Keijser en Mohammed Mellouk (taekwondo) om de prijs. De uitreiking van de awards voor de beste sporters van Rotterdam-Rijnmond vindt op maandag 15 december plaats in het nieuwe Luxor Theater. De prijs van Sporttalent van het jaar werd vorig jaar gewonnen door Jean-Paul Boëtius.

Vanaf vandaag (maandag) tot en met 8 december 2014 kan er via www.desportawards.nl gestemd worden op de genomineerden. Op de site staan ook de prestaties van alle genomineerden. Het publiek bepaalt voor de helft wie de award wint. Ook een deskundige jury heeft hierin een stem. Gedurende de stemperiode worden er kaarten verloot voor het besloten evenement.

De organisatie is in handen van de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en RTV Rijnmond. In het programma worden de awards uitgereikt in de zeven categorieën en vindt de huldiging plaats van de sportkampioenen van de Rotterdamse sportverenigingen.

Stefan de Vrij, die Feyenoord afgelopen zomer na vijf seizoenen verruilde voor het Italiaanse Lazio Roma, is genomineerd in de categorie Sportman van het jaar. De international heeft daarbij concurrentie van golfer en Feyenoord-supporter Joost Luiten.