Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-Sparta-masc-12

Komend seizoen nieuw aanvangstijdstip op zondag

In het dinsdag gepubliceerde conceptprogramma Eredivisie seizoen 2018-2019 is een nieuw aanvangstijdstip opgenomen voor een deel van de wedstrijden op zondag. De eerste wedstrijden beginnen die speeldag voortaan om 12:15 uur in plaats van 12:30 uur, zoals de afgelopen jaren het geval was. Feyenoord zal, zo blijkt uit het nog voorlopige-programma, drie keer in actie moeten komen op dit nieuwe tijdstip. Dit ondanks het feit dat de club bij de besprekingen heeft aangegeven geen voorstander te zijn van het nog eerder laten aanvangen van de eerste wedstrijden van de dag en vast wilde houden aan het tijdstip van 12:30 uur.

Live uitzending
Reden van de vervroeging van de eerste wedstrijden op zondag is de invoering van de video scheidsrechter ofwel de Video Assistent Referee (VAR). De verwachting is dat wedstrijden hierdoor regelmatig wat later zullen eindigen, waardoor de kans bestond dat als wedstrijden (pas) om 12:30 zouden beginnen, deze nog niet afgelopen zouden zijn als de wedstrijden van 14:30 al beginnen. Iets dat voor het live uitzenden van alle duels op tv ongewenst is.

Supporters
Feyenoord onderkende weliswaar ook dit risico, maar was vooral tegen het vervroegen van de aanvangstijd vanuit het oogpunt van supporters die de wedstrijden willen bezoeken en die zodoende nog eerder van huis moeten om op tijd in het stadion te zijn. Aan het verzoek van Feyenoord om de vroegste aanvangstijd op 12:30 uur te houden is helaas geen gehoor gegeven.

Driemaal 12:15 uur
Hoewel het dinsdag gepresenteerde speelschema een concept is en dus nog gewijzigd kan worden, lijken de nu ingeplande duels van Feyenoord om 12:15 uur wel zeker. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst treedt als er niks verandert komend seizoen drie keer aan op het nieuwe aanvangstijdstip, waarvan een keer buiten Rotterdam (AZ-uit op 16 september 2018). De overige wedstrijden zijn FC Utrecht-thuis op 23 september 2018 en de derby tegen Excelsior in Kralingen (3 februari 2019).