Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Kom op tijd naar Feyenoord – Southampton!

De Openingswedstrijd tegen Southampton FC van donderdagavond is voor Feyenoord de eerste wedstrijd in de eigen Kuip van het nieuwe seizoen. Het duel is al enige tijd volledig uitverkocht, wat betekent dat het stadion tot de nok toe gevuld zal zijn. In verband met de verwachte drukte en de avondspits rondom Rotterdam adviseert Feyenoord alle bezoekers om bijtijds naar De Kuip te komen. Bovendien raadt de club bezoekers van de Openingswedstrijd aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen, ook vanwege de grootschalige wegwerkzaamheden aan de rijksweg A16 en de Van Brienenoordbrug die donderdag de gehele dag worden verricht. Hieronder lees je de belangrijkste reis- en vervoersinformatie en tevens enkele bijzonderheden omtrent de wedstrijd.

Kom op tijd!
Feyenoord verwacht voor de Openingswedstrijd tegen de club van Ronald Koeman, Graziano Pellè en Jordy Clasie grote drukte in en rondom het stadion. Houd daarom rekening met extra reistijd en vertrek op tijd van huis. De poorten van het stadion gaan om 18.30 uur open (anderhalf uur voor de wedstrijd).

RET
Feyenoord-supporters kunnen drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Pendeltreinen
De NS zet donderdagavond zowel voor als na de wedstrijd Feyenoord – Southampton FC speciale pendeltreinen in tussen station Rotterdam Centraal en station Rotterdam Stadion. Ook maken treinen vanuit Dordrecht een extra stop op Rotterdam Stadion.

Avondspits
Bezoekers die per auto afreizen naar De Kuip, dienen rekening te houden met de avondspits. Op de Nederlandse (snel)wegen, de Ring Rotterdam en in en rondom het centrum van de stad kan daardoor extra drukte ontstaan. Houd daarom rekening met extra reistijd. Kijk voor eventuele wegwerkzaamheden en actuele verkeersinformatie op www.vanAnaarbeter.nl.

Wegwerkzaamheden rijksweg A16 en Van Brienenoordbrug
Feyenoord wijst supporters die met de auto naar De Kuip reizen op mogelijk ernstige verkeershinder, vanwege de geplande wegwerkzaamheden aan de rijksweg A16 en de Van Brienenoordbrug. Doordat de oostelijke parallelbaan van zuid naar noord van de A16 donderdag is afgesloten, zijn donderdag oprit Feijenoord (24), afrit Rotterdam-Centrum/Capelle a/d IJssel (25) en afrit Kralingen (26) niet bereikbaar voor wegverkeer uit het zuiden. Dit betekent grote hinder voor het verkeer, met langere reistijden dan gebruikelijk tot gevolg. Feyenoord raadt haar supporters daarom aan zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over de wegwerkzaamheden op www.vanAnaarBeter.nl.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Denk aan je medesupporters, schuif door
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap moeten zitten. Om veiligheidsredenen dienen die echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijke verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen of tassen. Denk daarbij aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Afscheid Clasie en Pellè en minuut stilte
Feyenoord neemt voorafgaand aan de Openingswedstrijd officieel afscheid van Jordy Clasie en Graziano Pellè. Het afscheid vindt plaats na de warming-up van beide teams. Kort voor de aftrap zal een minuut stilte plaatsvinden, ter nagedachtenis aan de Feyenoorders die ons afgelopen jaar zijn ontvallen.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een succesvolle voetbalavond toe!