Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Kom op tijd naar Feyenoord – Sevilla en steun de club sportief!

Feyenoord speelt donderdagavond om 19.00 uur in De Kuip tegen het Spaanse Sevilla FC. Na de winst tegen HNK Rijeka heeft Feyenoord een Europese overwintering nog steeds in eigen hand. Feyenoord voelt zich in elk geval verzekerd van de sportieve steun van het legioen. De herhaaldelijke oproepen voorafgaand de Europese thuiswedstrijden heeft velen doen beseffen dat het afsteken van vuurwerk de club onnodig schaadt. De club spreekt dan ook zijn waardering hiervoor uit en hoopt wederom dat de thuiswedstrijd tegen Sevilla FC zonder enige wanklank verloopt.

Voorkom wangedrag en geldboetes
Feyenoord doet er namelijk alles aan om geldboetes van de UEFA te voorkomen. Het totaal aan geldboetes van de UEFA voor de thuiswedstrijden van Feyenoord staat momenteel op 65.000 euro. Wederom doet Feyenoord een dringend beroep op alle supporters om geen fakkels, rookpotten of ander (knal)vuurwerk mee te nemen en/of af te steken. Het afsteken van vuurwerk is niet alleen verboden, het kan ook levensgevaarlijke situaties voor medesupporters opleveren. Ook niet toegestaan zijn: het tonen van spandoeken met anti-UEFA of -FIFA uitlatingen in het stadion en het gooien van voorwerpen richting het veld. Op het zingen van kwetsende of racistische spreekkoren is de UEFA eveneens alert. Spreekkoren tijdens de thuiswedstrijd tegen Besiktas JK hadden tot gevolg dat Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen Zorya Luhansk een gedeelte van het stadion (vak E en EE) moest sluiten.

Waarnemers van de UEFA zullen in het stadion toezien op het gedrag van alle aanwezige supporters en niet schromen om de club verantwoordelijk te stellen voor onrechtmatigheden of onwenselijk gedrag. Vanwege wangedrag tijdens UEFA wedstrijden zijn inmiddels stadionverboden uitgedeeld en procedures ingezet om deze boetes te verhalen op de personen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt.

Kom op tijd
In verband met de grote (verkeers)drukte op de ring van Rotterdam en de omgeving van De Kuip adviseert Feyenoord supporters om ruim op tijd en bij voorkeur met het openbaar vervoer naar De Kuip te vertrekken. Het stadion is geopend vanaf 17.30 uur.

Gratis reizen met RET
Feyenoord-supporters kunnen drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je dag- of seizoenkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Denk aan je medesupporters, schuif door
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap moeten zitten. In verband met veiligheidsredenen dienen die echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijk verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen, tassen et cetera. Denk daarbij aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prachtige en sportieve Europa Cup-avond toe!