Fanshop
Fanshop
5

Kom op tijd naar Feyenoord – ADO Den Haag

Feyenoord speelt zondag de tweede thuiswedstrijd in vier dagen tijd, wederom in een uitverkochte Kuip. Tegenstander is ADO Den Haag, dat evenals de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst massaal wordt gesteund door de eigen aanhang en 850 supporters meeneemt naar Rotterdam. In verband met de verwachte adviseert Feyenoord alle bezoekers om bijtijds en bij voorkeur met het openbaar vervoer naar het stadion te komen. Hieronder lees je de meest relevante (reis)informatie het duel tussen Feyenoord en ADO Den Haag (aftrap 14.30 uur).

Mis geen minuut!
Feyenoord verwacht voor het duel met ADO grote drukte in en rondom De Kuip. Houd daarom rekening met extra reistijd en vertrek op tijd van huis, zodat je geen minuut mist van de wedstrijd. De poorten van het stadion gaan om 13.00 uur open (anderhalf uur voor de wedstrijd).

RET
Feyenoord-supporters kunnen drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Pendeltreinen
De NS zet zondag zowel voor als na de wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag speciale pendeltreinen in tussen station Rotterdam Centraal en station Rotterdam Stadion. Ook maken treinen vanuit Dordrecht een extra stop op Rotterdam Stadion.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je seizoen- of wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Nieuwe fietsparkeerplaats
Kom je op de fiets naar De Kuip? Parkeer je fiets dan op de nieuwe fietsparkeerplaats aan de Olympiaweg. De circa 200 fietsbeugels bevinden zich links van het gebouw van Feyenoord Service & Tickets, ter hoogte van autoparkeerplaatsen P7/P8,  naast de ingang van bedrijventerrein Feijenoord.

Kameraadjes
Het duel tussen Feyenoord en ADO Den Haag is een van de zogeheten Kameraadjeswedstrijden van dit seizoen. Dit betekent dat er een groot aantal leden van Feyenoords Juniorclub Kameraadjes in De Kuip aanwezig zijn. Zij nemen plaats op de Willem van Hanegem Tribune.

Denk aan je medesupporters, schuif door
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap plaatsnemen. Om veiligheidsredenen dienen de trappen echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijke verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen of tassen. Denk aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Fouilleren
Bij het betreden van het stadion vindt rondom de toegangspoorten een fouillering plaats. Houd hier rekening mee en kom op tijd naar De Kuip, zodat je geen minuut mist van Feyenoord – ADO Den Haag.

Verscherpt toezicht
Hoewel er geen concrete aanleiding voor is, is er rondom het duel met ADO Den Haag sprake van verscherpt toezicht in en rondom het stadion. Dit was bij de vorige thuiswedstrijden eveneens het geval. Normaal gesproken zullen bezoekers hier geen hinder van ondervinden.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een succesvolle voetbalmiddag toe!