Fanshop
Fanshop
IMG_2957

Kom op tijd naar de Rotterdamse derby

De Kuip is zaterdagavond toneel van de eerste Rotterdamse derby van het seizoen. Vanaf 19:45 uur neemt de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst het in een uitverkocht stadion op tegen Excelsior. In verband met de verwachte drukte adviseert Feyenoord alle bezoekers om bijtijds en bij voorkeur met het openbaar vervoer naar De Kuip te komen. Hieronder lees je de belangrijkste bezoekersinformatie.

Mis geen minuut!
Feyenoord verwacht voor de ontmoeting met de Kralingers grote drukte in en rondom De Kuip. Houd daarom rekening met extra reistijd en vertrek op tijd, zodat je geen minuut mist van de wedstrijd. De poorten van het stadion gaan om 18:15 uur open (anderhalf uur voor de wedstrijd).

Minder parkeerplaatsen aan de Stadionweg
Aan de Stadionweg secundair nabij De Kuip zijn zaterdag minder parkeerplaatsen beschikbaar dan gebruikelijk. Dit in verband met een afsluiting van straten in dit gebied, specifiek tussen de Kwantum en de Praxis. Alternatieven zijn parkeerplaats P5 en de parkeergarage aan de Colloseumweg.

Verkeershinder rijksweg A16
In verband met onderhoudswerkzaamheden van Rijkswaterstaat is de hoofdrijbaan van de A16 richting Breda vanaf het knooppunt Terbregseplein tot aan knooppunt Ridderkerk afgesloten van vrijdag 26 augustus 22:00 uur tot maandag 29 augustus 05:00 uur. De parallelrijbaan en de afritten Prins Alexander, Kralingen, Centrum/Capelle aan den IJssel en Feijenoord blijven open. Vanwege de afsluiting van de hoofdrijbaan wordt al het verkeer omgeleid over de parallelrijbaan. Daarom wordt extra drukte verwacht bij de afrit Feijenoord. Wie toch met de auto komt, dient rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot dertig minuten. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van Rijkswaterstaat en www.vananaarbeter.nl.

RET
Feyenoord-supporters kunnen drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Pendeltreinen
De NS zet zaterdag zowel voor als na de wedstrijd Feyenoord – Excelsior speciale pendeltreinen in tussen station Rotterdam Centraal en station Rotterdam Stadion. Ook maken treinen vanuit Dordrecht een extra stop op Rotterdam Stadion.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je seizoen- of wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Feyenoord Fanshops
Voorafgaand aan Excelsior-thuis een fraai Feyenoord-artikel scoren? Kom dan langs in de Feyenoord Fanshops bij De Kuip. Zo zijn bijvoorbeeld diverse Feyenoord-caps verkrijgbaar voor slechts tien euro. Beide clubwinkels bij het stadion zijn geopend!

Volg #feyexc op social media
Als eerste het laatste nieuws lezen over Feyenoord – Excelsior of wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel (hashtag #feyexc) dan ook op social media, via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram. Alle posts van de club op Twitter en Instagram lees je op de wedstrijddag ook op Feyenoord.nl.

Denk aan je medesupporters, schuif door
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap plaatsnemen. Om veiligheidsredenen dienen de trappen echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijke verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen of tassen. Denk aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Fouilleren
Bij het betreden van het stadion vindt rondom de toegangspoorten een fouillering plaats. Houd hier rekening mee en kom op tijd naar De Kuip, zodat je geen minuut mist van Feyenoord – Excelsior.

Verscherpt toezicht
Hoewel er geen concrete aanleiding voor is, is er rondom het duel met Excelsior sprake van verscherpt toezicht in en rondom het stadion. Dit was bij thuiswedstrijden van vorig seizoen eveneens het geval. Normaal gesproken zullen bezoekers hier geen hinder van ondervinden.

Steun Feyenoord positief!
Feyenoord hoopt zondag op een mooie en succesvolle middag in De Kuip en rekent hierbij op de positieve steun van het legioen. De club verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren en geen (illegaal) vuurwerk en/of fakkels af te steken.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een geslaagde avond in De Kuip toe!