Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Kökcü wint eerste persoonlijke prijs van 2022

Orkun Kökcü mag zich de eerste Eredivisie Speler van de Maand van het nieuwe jaar noemen. De Turks international krijgt deze onderscheiding over de maand januari op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers.

Kökcü speelde met Feyenoord slechts twee competitieduels in januari, maar kan desondanks enkele uitstekende statistieken weerleggen. Zo had hij de meeste balcontacten (217). Daarnaast verstuurde de middenvelder 118 geslaagde passes richting de vijandelijke helft, minimaal 25 meer dan iedere andere speler in de Eredivisie.

Ook in het zogeheten ‘hoog druk zetten’ op de helft van de tegenstander is Kökcü belangrijk. Tegen Vitesse en N.E.C. heroverde hij zeven keer de bal op een vijandelijk deel van het veld, het hoogste aantal van alle spelers in de Eredivisie. Bovendien leidde Kökcü Feyenoord met twee goals in Nijmegen naar de eerste competitiezege in 2022.

Voor de pas 21-jarige Kökcü is het zijn eerste Eredivisie Speler van de Maand-prijs. Wel werd hij in december 2019 en maart 2021 al uitgeroepen tot beste Onder 21-Speler van de Maand (de voorloper van de Johan Cruijff Talent van de Maand-prijs). Kökçü is na Guus Til (september) de tweede Feyenoorder die dit seizoen de maandprijs wint.

Naast de bijbehorende trofee nam Kökcü in De Kuip ook een geüpgrade spelerskaart van de voetbalgame FIFA 22 in ontvangst, welbekend onder fervent online Ultimate Team-liefhebbers. De zogeheten Eredivisie Player of the Month-kaart is vanaf vrijdagavond 18.00 uur vrij te spelen in FIFA 22.